Σχετικά με μας

Σχετικά με το μένα
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, λάτρευα να ξεφυλλίζω βιβλία μαγειρικής, ειδικά εκείνα που είχαν εικόνες, και πάντα σημείωνα με τις ξυλομπογιές μου ποιο θα μαγειρέψω! Φυσικά η μαμά μου δεν με άφηνε να τα μαγειρέψω χωρίς την επίβλεψη της, γιατί διαφορετικά μετά τη μαγειρική μου στην κουζίνα επικρατούσε το απόλυτο χάος.

Έτσι που λέτε το πάθος μου με την μαγειρική κρατά πολλά χρόνια, αλλά να μου πεις με μαμά και γιαγιά, καταπληκτικές μαγείρισσες και ένα σπίτι που πάντα μοσχοβόλαγε, ήταν λίγο δύσκολο να ξεφύγω από το μικρόβιο της μαγειρικής. 

Θυμάμαι μάλιστα τα πρώτα κουλουράκια που έκανα....Τα φύλαγα πάντα για τον μπαμπά μου και έδινα εντολή στη μαμά μου να μην τα πειράξει κανείς μέχρι να γυρίσει ο μπαμπάς από τη δουλειά του!


Σήμερα, τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ που με χάνεις που με βρίσκεις σε μια κουζίνα θα με βρεις να μαγειρεύω για φίλους, για τους δικούς μου ανθρώπους, για την οικογένειά μου.... 

Μάλιστα οι φίλοι μου με πειράζουν και μου λένε πως δεν γίνεται η επίσκεψη στο σπίτι μου να μην συνδυάζεται με κάτι νόστιμο, και εγώ φυσικά λατρεύω να μαγειρεύω για αυτούς! 

Μου αρέσουν τα αρώματα ή διαφορετικές γεύσεις και πάντα πριν σερβίρω κάτι θα ψάξω χιλιάδες παραλλαγές σε βιβλία μαγειρικής, σε περιοδικά, από συνταγές φίλων, από τη μαμά μου και από άλλα blogs. Μετά θα τη μαγειρέψω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέχρι να βρω τον καλύτερο για να οριστικοποιήσω μια συνταγή, για αυτό μπορεί ακόμη και μια ανάρτηση να την δουλεύω μήνες πριν την δημοσιεύσω. Τέλος φυσικά θα πρέπει να έχει εγκριθεί από την «επίσημη» κριτική επιτροπή του blog που αποτελείται από φίλους και μέλη της οικογένειας μου. Για αυτό πολύ συχνά μου λένε « Τι έγινε; Eτοιμάζεις καμία καινούρια συνταγή;» Σχετικά με το blog
Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισα να εκδηλώσω το πάθος μου για τη μαγειρική μέσω της δημιουργίας ενός blog.

Τη χρονική περίοδο μάλιστα που το αποφάσισα στην Ελλάδα αλλά και στο διεθνή τύπο μας είχαν κατακλύσει με ειδήσεις σχετικά με τη διόγκωση του Ελληνικού Χρέος, μια πιθανή χρεοκοπία και γενικά υπήρχε ένα πολύ άσχημο και μίζερο κλίμα.


Επέλεξα αυτό το όνομα αφενός γιατί ήθελα αφενός να διακωμωδήσω την έννοια του ελληνικού χρέους και αφετέρου γιατί ήθελα να δείξω πως η Ελλάδα έχει χρέος όχι μόνο οικονομικό αλλά και χρέος να διαδώσει στις άλλες χώρες πράγματα όπως τον πολιτισμός της, την κουζίνα της και την φιλοξενία της.
Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...