Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το τεστ της οδοντογλυφίδας;

Όλοι οι φούρνοι δεν είναι το ίδιο δυνατοί, άλλοι ζεσταίνουν γρηγορότερα άλλοι αργότερα, άλλοι διατηρούν τη θερμοκρασία καλύτερα και αυτό είναι πρόβλημα για συνταγές όπως τα κέικ που είναι δύσκολο να τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό τους. Έτσι ακόμη και αν ακολουθήσουμε μια συνταγή κατά γράμμα μπορεί να μην έχει ψηθεί το εσωτερικό του κέικ μας για αυτό κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας.
Παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και την βουτάμε στο κέντρο του κέικ λίγο πριν συμπληρώσει το κέικ μας το χρόνο ψησίματος, αν βγει καθαρή, χωρίς ίχνη ζύμης σημαίνει πως το κέικ μας ψήθηκε.

Αέρας ή αντιστάσεις; Γκριλ; Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω;

Πάνω Αντίσταση - Κάτω Αντίσταση 
Είναι το παραδοσιακό μαγείρεμα στη διάρκεια του οποίου η θερμοκρασία προέρχεται από την πάνω και την κάτω αντίσταση ταυτόχρονα, θεωρείται η ιδανική λειτουργία για παραδοσιακές συνταγές όπως, για το ψωμί, τα ψητά κρέατα, π.χ. το αρνί και τα γλυκά. Όταν μαγειρεύουμε με τις αντιστάσεις συνίσταται να μην μαγειρεύεται πάνω από ένα φαγητό την φορά. 

Γκριλ
Χρησιμοποιείται για μικρά ή μεσαία κομμάτια κρέατος που θέλουν γύρισμα, όπως
μπριζόλες, μπιφτέκια, σουβλάκια αλλά και ψητά λαχανικά ή ψάρια.

Κάτω Αντίσταση
Χρησιμοποιείται για το τελικό ψήσιμο ή ρόδισμα των φαγητών μόνο από την κάτω τους πλευρά όπως πχ μια πίτα ή μια πίτσα. 

Πάνω αντίσταση
Χρησιμοποιείται για το ρόδισμα της πάνω επιφάνειας των φαγητών μας.

Γκριλ με αέρα
Χρησιμοποιείται για το ψήσιμο μεγάλων κομματιών κρέατος όπως ρολά, κοτόπουλα και γαλοπούλες γιατί ο αέρας με την κίνηση προσφέρει μείωση της θερμοκρασίας που βγάζει το γκριλ και ενιαίο ψήσιμο.

Αέρας και αντιστάσεις 
Είναι το πιο γρήγορο και δυνατό πρόγραμμα και ενδείκνυται για συνταγές όπως μπισκότα και κέικ, αλλά και για φαγητά σε ταψιά και φόρμες. 

Πάνω αντίσταση με αέρα
Ο συνδυασμός της μονής άνω αντίστασης και του αέρα χρησιμοποιείται για ρόδισμα της επιφάνειας και η ουσιαστική διαφορά από την πάνω αντίσταση χωρίς αέρα είναι πως ο αέρας κάνει το ρόδισμα πιο απαλό γιατί μειώνει τη θερμοκρασία για αυτό ενδείκνυται για φαγητά όπως τάρτες, κις λορέν και λαχανικά και ζυμαρικά σε φόρμες ψησίματος. 

Κάτω αντίσταση με αέρα
Ο ανεμιστήρας διαχέει τον αέρα που θερμαίνεται από την κάτω αντίσταση, όπως και στο προηγούμενο πρόγραμμα, έτσι και αυτό χρησιμοποιείται για απαλό ρόδισμα της κάτω επιφάνειας αλλά και για το ζέσταμα κατεψυγμένων φαγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...