Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Παντρεμένες σαρδέλες - Και οι παντρεμένες έχουν ψυχή!

Μερικοί προτιμούν τις σόλο αλλά και οι παντρεμένες έχουν... τη νοστιμιά τους! Μην πονηρεύεστε  μιλάμε για σαρδέλες φυσικά. Ένα ψαράκι πολύ υγιεινό και πολύ πολύ φθηνό! Όσο για τη συγκεκριμένη συνταγή θα τη λατρέψουν τα παιδάκια σας γιατί δεν χρειάζεται να παιδευτούν με αγκάθια και αν τα συνδυάσετε με πατατούλες γίνονται ένα πλήρες γεύμα. Αν πάλι τις προτιμάτε σκέτες, γίνονται καταπληκτικό ορεκτικό με ουζάκι!



Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
1 σκελίδα σκορδο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
Λίγη ρίγανη (1/2 κ.γ.)
1 φλ. του καφέ νερό
Αλάτι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. φρυγανιά

Διαδικασία

4 άτομα


Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και το κεφάλι και τις πλένουμε πολύ καλά. Τις αφήνουμε λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Για να τις ανοίξουμε, παίρνουμε μια-μια τις σαρδέλες και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ράχη τους ακουλουθώντας το αγκάθι από κεφάλι ως την ουρά και αφαιρούμε το αγκάθι. 
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και απλώνουμε τη φρυγανιά. Τη φρυγανιά την βάζουμε για να μην κολλήσουν οι σαρδέλες μας. (Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε σε πολύ λεπτές φέτες πατάτες και να βάλουμε τις σαρδέλες από πάνω.) 
Για τη γέμιση αναμειγνύουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το μαϊντανό σε ένα μπολάκι. Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες στο ταψάκι ανοιχτές και βάζουμε 1/2 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε μία. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις άλλες μισές σαρδέλες πάνω σε αυτές που στρώσαμε στο ταψί ενώνοντας το εσωτερικό τους μέρος. Προσοχή, τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να ενωθούν καλά αλλά χωρίς να φύγει η γέμιση. Προσθέτουμε το νεράκι και αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε αντιστάσεις και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Τις σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό! 

 Και στα δικά μας, οι ανύπαντρες!!! :P

5 σχόλια:

  1. Παντρεμένες ή εργένισσες φαίνονται πεντανόστιμες! Αλλά κι από παρουσίαση σκίζουν! Έχω καιρό να πάρω σαρδέλες οπότε μάλλον πρέπει να το επισπεύσω, μου άρεσε η συνταγή!
    Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά κι οι παντρεμένες σαρδελίτσες! Ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που τις βλέπω έτσι σινιαρισμένες και φτιαγμένες ωραία ωραία, μια χαρά τις τρώω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου με τις γεμιστές σαρδελίτσες και δείχνουν πεντανόστιμες!!!! Γεια στα χεράκια σου!!!
    Η ποδιά είναι όλα τα λεφτά!!!!!
    Καλή εβδομάδα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...