Σήμερα το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία ταξιδεύει ως το Λονδίνο (νοητά) για να μαγειρέψει English Breakfast. Για να δούμε όμως τι τρώνε οι Άγγλοι για πρωινό... Από τη φωτογραφία βλέπετε πως το πρωινό τους περιλαμβάνει τηγανητά αυγά, φρυγανισμένο ψωμί, μπέικον, λουκάνικα και φασόλια! Όπως βλέπετε τα λιπαρά δεν τα φοβούνται!
Πως όμως εδραιώθηκε αυτό το πάρτι λιπαρών για πρωινό;
Σύμφωνα με την ιστορία της Αγγλίας, το συγκεκριμένο πιάτο έχει τις ρίζες του στον 19ο αιώνα και σε μια μερίδα του πληθυσμού που ήταν πλούσια και ήθελε να αποδείξει την αφθονία των αγαθών που είχε στους φιλοξενούμενους της. Από την αγγλική ύπαιθρο και από τους πλούσιους ζωέμπορους προήρθε με λίγα λόγια το αγγλικό πρωινό για αυτό και περιλαμβάνει τόσα πολλά ζωικά προϊόντα.
Είχαν κάνει μάλλον πράξη και μάλιστα με το παραπάνω αυτό που λένε πως το κυριότερο γεύμα της ημέρας πρέπει να είναι το πρωινό!
Αγγλικό Πρωινό - English Breakfast
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 15 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
2 άτομα
4 φέτες ψωμί του τόστ
4 λουκάνικα της αρεσκείας σας
6 φέτες μπέικον
1 κονσέρβα φασόλια
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Διαδικασία
Βράζουμε τα λουκάνικα για περίπου 10 λεπτά.
Ενδιάμεσα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί τηγανίζουμε τα αυγά.
Τα τοποθετούμε σε 2 πιάτα.
Τηγανίζουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεροψηθεί.
Το αναποδογυρίζουμε μια φορά.
Στραγγίζουμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τα λουκάνικα και το μπέικον από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
Ψήνουμε τις φέτες του τοστ είτε στην τοστιέρα είτε και στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τις κόβουμε διαγώνια και τις τοποθετούμε στα πιάτα.
Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα φασόλια για να τα ζεστάνουμε λιγάκι.
Σερβίρουμε και τα φασόλια στο πιάτο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Μπορείτε επίσης να τηγανίσετε στο ίδιο τηγάνι ντομάτες κομμένες σε φέτες ή μανιτάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου