Νηστίσιμη πίτσα χωρίς αλλαντικά, γαλακτοκομικά και λάδι αλλά και νόστιμη και αφράτη! Αυτό και αν είναι πρόκληση! Για να είμαι ειλικρινής η φωτογραφία και η συνταγή δεν είναι δική μου αλλά ενός πολύ καλού μου φίλου, παρόλο αυτά την συνιστώ ανεπιφύλακτα γιατί είναι ιδανική επιλογή για περιόδους νηστείας, για χορτοφάγους αλλά και για όσους θέλουν να φάνε πίτσα αλλά το αποφεύγουν γιατί σκέφτονται τα λιπαρά και τις θερμίδες!!!
Υλικά
2 οικογενειακές πίτσες
Για τη ζύμη
4 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. νερό χλιαρό
2 κ.σ. κορν φλάουερ
2 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ. baking powder
Μισό κουτάκι μπίρα
Για τη σάλτσα
1 κούπα τοματοχυμό
2 τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
μερικές φέτες νηστίσιμο κασέρι
7-8 ελιές
2 ντομάτες
3-4 πιπεριές
250 γρ. μανιτάρια λευκά
Βήματα
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι ανακατεμένο με τo baking powder και το κορν φλάουερ. Σταδιακά προσθέτουμε και τη μπίρα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι ζυμώνοντας περιοδικά ώστε να γίνει μια ζύμη ελαστική και λεία. Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια καθαρή και υγρή πετσέτα ώσπου να διπλασιαστεί περίπου 2 ώρες. Μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη, φτιάχνουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας τον τοματοχυμό με τη ζάχαρη και τις τριμμένες ντομάτες. Κόβουμε τις ελιές σε φετάκια, και τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με μια βρεγμένη πετσέτα και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 2 φύλλα. Βάζουμε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουμε/αλευρώνουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τη σάλτσα και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 25 με 30 λεπτά.
Υπέροχη έχω φτιάξει με μπρόκολο αλλά και με αγκινάρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.