Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Κριθαράκι με ντομάτα, για πολυάσχολους!


Σήμερα ποστάρουμε μια πολύ γρήγορη συνταγή, που γίνεται στο Πι και Φι και συνοδεύει τέλεια το κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό φαγητό και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε! Αλλά και αν δεν περίσσεψε... με λίγη φέτα τριμμένη έχουμε ένα πλήρες γεύμα!
Κριθαράκι με ντομάτα και μυρωδικά
Xρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμ. κριθαράκι μέτριο 
1 ξερό κρεμμύδι 
3 μεγάλες ντομάτες ή 3 κ.σ. τοματοπελτέ ή 250 γραμ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (προαιρετικά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 λίτρο νερό ή ζωμό ζεστό
 Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι 
Πιπέρι
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)


Διαδικασία

Αν χρησιμοποιήσουμε ντομάτες θα πρέπει αρχικά να τις ξεφλουδίσουμε, για να τις ξεφλουδίσουμε θα πρέπει να τις βουτήξουμε για μερικά λεπτά σε βραστό νερό, έτσι ώστε να μπορούμε εύκολα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού να αφαιρέσουμε το "δέρμα" τους. Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις τρίβουμε χρησιμοποιώντας τον κλασσικό τρίφτη ή τις περνάμε για μερικά δευτερόλεπτα από το μπλέντερ. 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το κριθαράκι. 

Μετά από 1-2 λεπτά και ενώ ανακατεύουμε το κριθαράκι με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε και το βραστό νερό. Συνολικά βράζουμε το κριθαράκι 15 λεπτά. 

Τέλος αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με μερικά φύλλα ρίγανης και τυρί φέτα. 

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...