Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ομελέτα με λαχανικά


Υπάρχουν μερικές μέρες που δεν θες να κάνεις τίποτα, όμως έρχεται το μεσημεράκι και η πείνα σε κυριεύει  Αν ήσουν ή είσαι φοιτητής μακριά από το πατρικό σου σπίτι καταλαβαίνεις για ποιο πράγμα μιλάω. Θα ήθελες να παραγγείλεις αλλά δεν έχουν ξεμείνει λεφτά και βαριέσαι αφάνταστα να πας στη λέσχη... αλλά και σε παρόμοια κατάσταση να μην έχεις βρεθεί μια ομελέτα πολλές φορές είναι η ιδανική επιλογή!




Υλικά
2 μερίδες
3 αυγά
50 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
60 γρ. φέτα 
1 κρεμμυδάκι
4 μαύρες ελιές
1 ντομάτα
Ελαίολαδο
4 κ.σ. γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Οδηγίες


Βάλτε τις φουντίτσες του μπρόκολου σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Κόψτε το μπρόκολο, το κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και τη φέτα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Κόψτε τις ελιές στη μέση και βγάλτε το κουκούτσι. Υπάρχει ένα παλιό κόλπο για να κόψετε τις ελιές γρήγορα. Βάλτε τις πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και πιέστε με μια ξύλινη κουτάλα δυνατά, έτσι το κουκούτσι θα αποκολληθεί και θα μπορέσετε να κόψετε τις ελιές γρήγορα.
Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατέψτε. Προθερμάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα στρογγυλό τηγάνι. Ρίξτε την ομελέτα και αφήστε να τηγανιστεί. Όταν η μία πλευρά ροδίσει αναποδογυρίστε την ομελέτα με τη βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας. Αφού και η άλλη πλευρά της ομελέτας ψηθεί, τοποθετείστε την ομελέτα σε ένα πιάτο και από πάνω ρίξτε τα λαχανικά, τις ελιές και τη φέτα. Αλατοπιπερώστε και καλή σας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...