Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Κυνηγώντας... κότες - Cacciatore

Σήμερα θα μαγειρέψουμε... κυνήγι, κατά κάποιον τρόπο.... Ή μάλλον, θα μαγειρέψουμε κοτόπουλο σαν να μαγειρεύαμε κυνήγι... Για όσους δεν καταλάβατε, η σημερινή συνταγή έρχεται από την Ιταλία και είναι το περίφημο cacciatore, κατσιατόρε. Πρόκειται για μια συνταγή που μαγείρευαν συνήθως οι γείτονες Ιταλοί κυνηγοί και ουσιαστικά αν το μεταφράσουμε σημαίνει "του κυνηγού". Μοιάζει αρκετά με το κοκκινιστό στην παρασκευή του και μπορείτε είτε να το σερβίρετε μόνο του σαν κυρίως πιάτο είτε σαν σάλτσα για τα μακαρόνια σας, φτάνει μόνο να επιλέξετε μικρότερα κομμάτια κοτόπουλου και χωρίς κόκκαλο.


Κατσιατόρε - Cacciatore
Δυσκολία: Εύκολο
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
4 μερίδες

1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
3-4 κ.σ. φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί
1 κιλό τοματίνια ή ντομάτες 
250 γραμ . τοματοχυμό σε συσκευασία
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία


Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Αφού ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο και αφήνουμε για λίγο για να αρωματίσουμε το λάδι μας. Βγάζουμε τη σκελίδα σκόρδου πριν μαυρίσει και την πετάμε. 

Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα μερικά λεπτά (περίπου 5 με 6 λεπτά) γυρίζοντας τα που και που μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους. Μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. 

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην μαυρίσει. Αν χρησιμοποιήσουμε ντομάτες βγάζουμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε σε κομμάτια ώστε να κάθε κομμάτι να έχει περίπου το μέγεθος από ένα τοματίνι, δηλαδή αν έχετε μέτριες ντομάτες κόψτε τις στα τέσσερα. (Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες όπως σας γράφω άλλα αν επιλέξετε τοματίνια το φαγητό σας θα έχει μια πιο ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση, για αυτό σας συστήνω να τα προτιμήσετε.)

Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το κοτόπουλο που αφήσαμε στο πιάτο και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία. Τέλος ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι για να μην εξατμιστεί όλο το ζουμάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 1 ώρα, ώστε στο τέλος να έχει μείνει μόνο το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα μας και με ένα υπέροχο άρωμα βασιλικού.

3 σχόλια:

  1. Είναι κοτοπουλάκι άρα με εχει κερδίσει!
    Καλό απόγευμα
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η μυρωδάτη σαλτσούλα πρέπει να είναι όλα τα λεφτά!
    Σούπερ γιάμι φαγάκι!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Το Cacciatore φαίνεται λαχταριστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...