Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μανιτάρια Πλεύρωτους στο Φούρνο

Πανεύκολή συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο! Συνοδεύουν τέλεια κάποιο κυριώς πιάτο αλλά είναι και δημοφιλές ορεκτικό. Ιδανικό πιάτο και για χορτοφάγους αλλά και για λάτρεις τις υγιεινής διατροφής, αφού τα μανιτάρια είναι πλούσια σε θερμίδες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες, με την προϋπόθεση βέβαια πως δεν θα το παρακάνουμε με το λάδι...

Μανιτάρια Πλερώτους στο φούρνο

Xρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

για 4 μερίδες
1 κιλό πλευρώτους
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
1 φλ. καφέ νερό
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. δεντρολίβανό ή ρίγανη ή θρούμπι
Αλάτι
Πιπέρι


Διαδικασία
Για να τα καθαρίσουμε, τα σκουπίζουμε με υγρό πανί ή τα πλένουμε με δροσερό τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί ή με μια πετσέτα κουζίνας. Θέλει λίγη προσοχή με το νερό γιατί απορροφούν το νερό σαν σφουγγάρι και χάνουν την νοστιμιά τους.
Κόβουμε και πετάμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο και τα ανακατεύουμε. Αν θέλουμε τα αφήνουμε να μαριναριστούν καμιά ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε τα μανιτάρια ώστε το κοτσανάκι τους να βρίσκεται από πάνω και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε ζεστά! Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...