Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φαγόπυρο με μανιτάρια

Μετά τις πάρα πολλές επισκέψεις που είχε η super σαλάτα με το φαγόπυρο  και μιας και άρχισαν τα πρώτα μπάνια και οι περισσότεροι προσπαθούμε να χάσουμε μερικά κιλάκια μετά τις κραιπάλες του χειμώνα, θα σας δώσω μια άλλη πολύ υγιεινή και διαιτητική συνταγή με φαγόπυρο που έχει τη βάση της στην ρώσικη παράδοση καθώς στις χώρες της Βορειοανατολικής Ευρώπης το φαγόπυρο συμπεριλαμβάνεται συχνά στην καθημερινή διατροφή. 
Δοκιμάστε την! 



Φαγόπυρο με μανιτάρια
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
4 μερίδες
1 φλιτζάνι φαγόπυρο
2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια (όχι πλευρώτους) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
100 γραμ. τυρί κρέμα ή κατίκι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. λάδι και αφού κάψει το λάδι προσθέτουμε το φαγόπυρο και το αφήνουμε περίπου 3 λεπτά για να καβουρντιστεί ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Έπειτα αδειάζουμε το καβουρντισμένο φαγόπυρο σε ένα βαθύ πιάτο.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε που και που. Μετά από περίπου 5 λεπτά και αφού βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το βραστό νερό και το φαγόπυρο που καβουρντίσαμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και σερβίρουμε με το τυρί και με ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη. 

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ φαγόπυρο, αλλά έχω θέλω πολύ να το κάνω.
    Νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσουμε την γνωριμία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω δοκιμασει φαγοπυρο και οντως ειναι πολυ καλο προιον!! Το μαγειρεψα με μανιταρια αλλα με λιγο διαφορετικο τροπο. Βαζουμε ενα φλιτζανι φαγοπυρο σε ενα σκευος και προσθετουμε τοσο νερο οσο απαιτειται να καλυπτονται οι σποροι, μετα απο 5-6 ωρες οι σποροι εχουν πιει ολο το νερο, εχουν μαλακωσει και ειναι ετοιμοι να φαγωθουν, για να κερδισουμε χρονο μπορουμε να τους αφησουμε να μαλακωσουν κατα την διαρκεια της νυχτας. Στη συνεχεια βαζουμε τα μανηταρια σε ενα τιγανι χωρις νερο και τα αφηνουμε να βρασουν με τα υγρα τους, οταν πιουν ολα τους τα υγρα προσθετουμε 5-6 κουταλιες λαδι και το κρεμυδι ανακατευοντας μεχρι να γινει το κρεμυδι διαφανο, στη συνεχεια προσθετουμε το φαγοπυρο αλατι και πιπερι και το αφηνουμε στη φωτια για αλλα 4 με 5 λεπτα ανακατευοντας συνεχως. Το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο!! Για οσους δεν μπορουν να κανουν χωρις τη γευση το κρεατος τοτε μπορουν να προσθεσουν στο μειγμα ψιλοκομμενο μπεικον. Καλη σας ορεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω δοκιμασει φαγοπυρο και οντως ειναι πολυ καλο προιον!! Το μαγειρεψα με μανιταρια αλλα με λιγο διαφορετικο τροπο. Βαζουμε ενα φλιτζανι φαγοπυρο σε ενα σκευος και προσθετουμε τοσο νερο οσο απαιτειται να καλυπτονται οι σποροι, μετα απο 5-6 ωρες οι σποροι εχουν πιει ολο το νερο, εχουν μαλακωσει και ειναι ετοιμοι να φαγωθουν, για να κερδισουμε χρονο μπορουμε να τους αφησουμε να μαλακωσουν κατα την διαρκεια της νυχτας. Στη συνεχεια βαζουμε τα μανηταρια σε ενα τιγανι χωρις νερο και τα αφηνουμε να βρασουν με τα υγρα τους, οταν πιουν ολα τους τα υγρα προσθετουμε 5-6 κουταλιες λαδι και το κρεμυδι ανακατευοντας μεχρι να γινει το κρεμυδι διαφανο, στη συνεχεια προσθετουμε το φαγοπυρο αλατι και πιπερι και το αφηνουμε στη φωτια για αλλα 4 με 5 λεπτα ανακατευοντας συνεχως. Το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο!! Για οσους δεν μπορουν να κανουν χωρις τη γευση το κρεατος τοτε μπορουν να προσθεσουν στο μειγμα ψιλοκομμενο μπεικον. Καλη σας ορεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...