Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Εύκολο και ύπουλο μπισκοτογλυκό

Μπισκοτογλυκό με ζελέ!!! Εννοείται ότι είναι ένα γλυκό που το ξέρουν όλοι και ειδικά παλιότερα το κάναν όλοι φανατικά γιατί χρειάζεται ελάχιστα υλικά που δεν είναι ακριβά, γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι δροσερό ότι πρέπει για το καλοκαιράκι! Παρόλο αυτά έχει μερικές παγίδες που θα μπορούσε να την πατήσει ακόμη και κάποιος που δεν είναι αρχάριος! Όλα τα μυστικά και η συνταγή παρακάτω!!!



Υλικά
Για τη μπισκοτένια βάση 
250 γρ. μπισκότα της αρεσκείας (μπορείτε να βάλετε τα κλασσικά petit-beurres αν και εγώ προτιμώ τα σοκολατένια)
1/2 φλ.τσ. γάλα
3 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
Για την κρέμα 
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια 
3 1/2 φλ.τσ. γάλα
Για το ζελέ
2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας σας 
2 ποτήρια παγωμένο νερό 
2 ποτήρια βραστό νερό

Διαδικασία

Πρώτα από όλα θα φτιάξουμε το ζελέ για να προλάβει να αρχίσει να πήζει. Διαλύουμε στο ζεστό νερό  τη σκόνη ζελέ και αφού διαλυθεί καλά προσθέτουμε και το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Μέχρι να πήξει ελαφρώς το ζελέ φτιάχνουμε τη κρέμα βανίλιας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το λικέρ, βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα ένα ένα τα μπισκότα πριν τα στρώσουμε στη φόρμα μας. Προσοχή μην τα αφήσετε να μουλιάσουν, απλώς να μουσκέψουν ελαφρά. 

Χτυπάμε με τη βοήθεια του μίξερ τα υλικά για να φτιάξουμε τη κρέμα βανίλιας και αφήνουμε μερικά λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει. 

Αφού σφίξει η κρέμα, τη στρώνουμε πάνω στα μπισκότα. 
Όταν το ζελέ αρχίσει να πήζει αλλά είναι ακόμη αρκετά παχύρρευστο το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα. Καλύπτουμε το γλυκό και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.

Tips
Όλα ωραία και καλά, αλλά προσοχή γιατί μπορεί να φαίνεται πανεύκολο γλυκάκι αλλά είναι και αρκετά ύπουλο για αυτό προσέξτε και η κρέμα και το ζελέ να έχουν πήξει αρκετά πριν τα στρώσετε στο γλυκό γιατί διαφορετικά θα βρεθούν κάτω από τα μπισκότα! Αυτό βέβαια θα χαλάσει την εμφάνιση του γλυκού μας αλλά σε περίπτωση που σας συμβεί μην τα βάψετε και μαύρα η γεύση παραμένει η ίδια!

16 σχόλια:

  1. Πολυ καλοκαιρινο, και οικονομικο!τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι διαχρονική αξία!

      Διαγραφή
  2. Σταθερή αξία αυτό το γλυκό! Χάρηκα που σε βρήκα! Έρχομαι από Ν Αφρική και μου άρεσαν οι απλές, ελαφρές συνταγές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε υποδέχομαι λοιπόν! Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα! Εύχομαι τα καλύτερα!

      Διαγραφή
  3. Τρελάθηκα με τον τίτλο! Κάτι τέτοια ύπουλα..είναι ότι πρέπει για να δροσίσουμε τη μέρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Συνήθως σε αυτές τις εύκολες συνταγές την πατάμε...είναι η παγίδα του εύκολου!

      Διαγραφή
  4. Πω πω μα τι κλασική αξία που είναι αυτό το γλυκό!
    Θυμάμαι που το φτιάχναμε και με φρυγανιές!
    Εννοείται ότι προτιμώ την εκδοχή με την μπισκοτένια βάση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φρυγανιές το κάνουν σίγουρα πιο ελαφρύ και μας θυμίζουν και τα παιδικά μας χρόνια! Σε ευχαριστώ πολύ! Να περνάς καλά!

      Διαγραφή
  5. χαχα ύπουλο!!!! Οπως και να έχει έιναι τέλειο δροσιστικό και με τις οδηγίες σου δεν θα το κάνουμε το λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως λέει και ο σοφός λαός αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνωμη εχω να κανω μια ερωτηση στην δευτερη φοτογραφια τι ζελε ειναι;; Δειχνει πολυ νοστιμο οπτικα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΕΡΑΣΙ!μισό-μισό. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Το χω σταμπάρει εδώ και καιρό και θάλω να το φτιάξω! Μ' αρέσει το πορτοκαλί του χρώμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, τώρα με τη ζέστη είναι ιδανική επιλογή!

      Διαγραφή
  9. Ax ti mou thimises ax...i mama mou eftiaxne ta kalokairia ayto to glikaki kai to latreua!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...