Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Συκώτι, τζιέρι μου!

Αυτά τα τούρκικα σήριαλς πραγματικά μας έχουν γίνει έμμονη ιδέα... Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις το απόγευμα την τηλεόραση και να μην πετύχεις τουλάχιστον μια τούρκικη σειρά, σε λίγο θα μιλάμε όλοι φαρσί τούρκικα! Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτός ο πρόλογος με τη σημερινή μαγειρική μας... ίσως να καταλάβετε όταν σας πω πως σήμερα μαγειρεύουμε συκώτι τηγανητά με πιπεριές! 


Υλικά

4 άτομα
500 γρ. συκώτι (αρνίσιο ή μοσχαρίσιο)
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
3-4 κ.σ. αλεύρι
2 κόκκινες πιπεριές
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε στενόμακρα κομματάκια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα συκωτάκια (δηλαδή τα βουτάμε στο αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο και τα τινάζουμε ελαφρώς για να φύγει το περίσσιο αλεύρι) και τα τηγανίζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε το κρασί. Τα συκωτάκια μας είναι έτοιμα όταν ροδίσουν αλλά δεν ξεροψηθούν. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστη ρίγανη. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με το ζουμάκι του και με ένα λεμονάκι. Καλή επιτυχία!

4 σχόλια:

  1. Καλώς σέ βρίσκω φίλη μου!!!Καλορίζηκη στήν blogoγειτονιά μας!!!Εριξα μιά ματιά στίς συνταγές σου καί μού άρεσαν πάρα πολύ!!Ιδίως αυτή!!!Ωραίος καί νόστιμος μεζές!!!Θά δοκιμαστεί σίγουρα!!!Καλή συνέχεια καί σίγουρα θά τά λέμε!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα! Ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο! Λατρεύω το blog σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρθα για πρώτη φορά στη «κουζίνα» σου και με εντυπωσίασαν οι ωραίες σου συνταγές. Είναι σίγουρο ότι θα σε επισκέπτομαι συχνά.
    Πάρα πολύ καλό το μπλογκ σου, το πρόσθεσα ήδη στα αγαπημένα μου.
    Φιλιά Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Και εγώ είμαι fan του blog σου! Τα λέμε blogο-γειτόνισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...