Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Ένα κομμάτι μηλόπιτα την ημέρα...

Καλημέρα! Σήμερα φτιάχνουμε μια πολυαγαπημένη μηλόπιτα σε μορφή κέικ! Την μαγείρευα από τότε που ήμουν φοιτήτρια γιατί φτιάχνεται πανεύκολα ακόμη και αν είστε αρχάριος/αρχάρια στην κουζίνα και διατηρείται για πολλές μέρες! Συνδυάζεται τέλεια με καφεδάκι για σας και με γάλα για το παιδάκι σας! 
Υλικά
για μια φόρμα κέικ
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι καρύδια ή σταφίδες (προαιρετικά)
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
4-5 μέτρια μήλα
1 κ.γ. σόδα
χυμό ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 κ.σ. baking powder
1 κ.σ. κανέλα
λίγο λάδι για τη φόρμα
άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Βήματα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στον αέρα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν και να αρχίσουν να ασπρίζουν περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder, τις σταφίδες  ή τα καρύδια και την κανέλα. 
Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι στο μείγμα.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια για να μην λιώσουν στο ψήσιμο. Όταν κόψουμε τα μήλα  τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό ώστε να σκεπάζονται για μην μαυρίσουν. Στραγγίζουμε τα μήλα και διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και περιχύνουμε με αυτό τα μήλα. Έπειτα ρίχνουμε τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε με την κουτάλα. 
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μηλόπιτας.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 45 λεπτά με μια ώρα. Στα 45 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της φόρμας για να δούμε αν ψήθηκε. Όταν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή σημαίνει πως είναι έτοιμη η μηλόπιτα μας. 
Μόλις ψηθεί η μηλόπιτα τη βγάζουμε από το φούρνο και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. 

Όταν κρυώσει γυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 


20 σχόλια:

  1. Είναι η εποχή των συνταγών με μήλα!!!
    Πολύ ωραίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και μισή ώρα τριγυρίζει στο κεφάλι μου μια μηλόπιτα, βούτυρο δεν έχω στο Σ/Μ βαριέμαι να πάω, λέω άστο για αύριο και τσουπ πέφτω πάνω σε αυτή, νομίζω ότι έχω όλα τα υλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!!

      Διαγραφή
    2. Μόλις βγήκε από το φούρνο, ευχαριστώ για την ιδέα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Καλή σου όρεξη!

      Διαγραφή
  3. Ωραίο Κέικ! Θα μοσχοβολά το σπίτι! Και χωρίς βούτυρο...
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Αχ, ναι μοσχοβόλησε! Αλλά εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα!

      Διαγραφή
  4. Απλά υπέροχο! Τέλειο που δεν έχει βούτυρο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ελληνικό καφέ θα είναι σκέτη απόλαυση!
    Εύκολη και εμφανίσιμη μηλόπιτα!
    Μου αρέσει πολύ και η συσκευασία του καφέ :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι συλλεκτικό κομμάτι!!

      Διαγραφή
  6. Ενα κέικ-μηλόπιτα, είναι δυνατόν να μην μας αρέσει??
    Υπέροχο φαίνεται!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλήήή΄και μπαίνει στα υπόψιν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία μηλόπιτα!!! Φαντάζομαι θα μοσχομύρισε όλο το σπίτι.:)))
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά η μυρωδιά της είναι ακαταμάχητη! Σε ευχαριστώ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Πολύ νόστιμο φαίνεται,
    το μήλο ιδανικό φρούτο για κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...