Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σιμιγδαλένιος χαλβάς,1-2-3-4 ή μήπως όχι;

Αν ζητήσεις να σου πει κάποιος τη συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να μετρά, 1-λάδι, 2-σιμιγδάλι, 3- ζάχαρη, 4 - νερό, για όσους όμως τα μαθηματικά δεν ήταν και το καλύτερό τους, ας φύγουμε από την κλασική αναλογία! 

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα κουβερτούρα!

Υλικά

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι μέτριο ή χοντρό
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
5 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά ωμά 
4 γαρύφαλλα 
2 ξυλάκια κανέλας
1 φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά περίπου 3 λεπτά.  Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε τη κατσαρόλα πάνω στο μάτι για να διατηρείται το σιρόπι ζεστό. Αφαιρούμε τα μυρωδικά από το σιρόπι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, όταν ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και προσεχτικά γιατί πιτσιλάει. Στη συνέχεια βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει χρυσό το σιμιγδάλι. Μόλις γίνει και το σιμιγδάλι χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν απορροφήσει ο χαλβάς σχεδόν όλο το σιρόπι (δηλαδή να είναι αρκετά παχύρρευστο). Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5 λεπτάκια. Βάζουμε το χαλβά σε φορμάκια. Όσοι είναι εξαρτημένοι στη σοκολάτα όπως εγώ μπορούν να τρίψουν λίγη κουβερτούρα  πριν σερβίρουν το χαλβά!
Άντε να γλυκαθούμε λιγάκι!

2 σχόλια:

  1. Πολύ διαχρονικό και αγαπημένο γλυκάκι!
    Μου αρέσει η ατομική παρουσίαση καθώς και η σοκολάτα από πάνω φυσικά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ! Νομίζω σε οτιδήποτε μπει η σοκολάτα απλά απογειώνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...