Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Σαρδέλες αχνιστές

Καλημέρα και καλό καλοκαίρι να έχουμε! Μου λείψατε τόσο καιρό που έχουμε να τα πούμε αλλά ο χρόνος μου ήταν λιγοστός....Τώρα που ξεκίνησε όμως το καλοκαιράκι σκοπεύω να τα λέμε πιο συχνά με καλοκαιρινές συνταγές!

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε σαρδέλες αχνιστές, ένα πεντανόστιμο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ενώ οι σαρδελίτσες εκτός από πολύ υγιεινές, είναι και πεντανόστιμές και κοστίζουν από 2-4 ευρώ το κιλό! Εμπρός λοιπόν, πάμε! 



Σαρδέλες Αχνιστές
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος:30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ.σ. σκόρδο σκόνη
2 μεγάλες ντομάτες
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
2 κ.σ φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης 
Αλάτι
Πιπέρι 

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε μέσα σε αυτό τις σαρδέλες σε μονή στρώση. Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας πάνω στις σαρδέλες, πασπαλίζουμε με τη ξερή ρίγανη και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τη σκόνη μουστάρδας στο κρασί και περιχύνουμε με αυτό τις σαρδέλες. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε τις σαρδέλες για 10 λεπτά, (δεν χρειάζεται παραπάνω). Τέλος σερβίρουμε τις σαρδέλες με μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης!
Καλή μας όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαίρι!!
    Φιλεταρισμένες τις σαρδέλες τις προτιμώ διαφορετικά δεν με ενθουσιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο πιάτο μου και γενικά μου αρέσει το ψάρι αχνιστό με λεμονάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...