Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πλάθω...τραγανά κρασοκουλουράκια

Σε πολλά μέρη στην Ελλάδα κάνουν αυτά τα τραγανά κρασοκουλουράκια με ελαιόλαδο και λευκό κρασί, τραγανά και μυρωδικά, ιδανικό συνοδευτικό για το ελληνικό σας καφεδάκι!

Κρασοκούλουρα

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
για περίπου 20 κουλούρια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2/3 κούπας λευκό κρασί
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλα σκόνη
4.5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα



Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά. Μετά, προσθέτουμε το κρασί και διαλύουμε στο μείγμα των υγρών τη σόδα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε και αυτό στο πρώτο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα την οποία αλείφουμε με λάδι. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα πως μας αρέσουν και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με λίγη απόσταση το ένα από το άλλο. Πασπαλίζουμε από πάνω τα κουλούρια μας με λίγο σουσάμι ή μπορούμε πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί να τα βουτήξουμε σε ένα μπολ που έχουμε μέσα ρίξει το το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...