Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Φασολάκια λαδερά

Καλοκαιρινό και κλασσικό πιάτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πολύ ελαφρύ, που σε όλα τα σπίτια λίγο ή πολύ μαγειρεύεται!

Φασολάκια Λαδερά
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

Για 4 άτομα
1 κιλό φασολάκια
2-3 πατάτες
2 καρότα
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 400 γραμ. τοματάκια κονσέρβας
2-3 κ.σ. πάστα ντομάτας
2 κούπες νερό καυτό
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα, θα ετοιμάσουμε τα υλικά. 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αν πάρουμε κατεψυγμένα δεν χρειάζονται καθάρισμα. 

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ξεφλουδίζουμε και τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες προσέχοντας να έχουν όλες περίπου το ίδιο μέγεθος. 

Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αφού κάψει το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 

Αφού τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του μαϊντανού και του νερού και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν μια βράση στα ζουμιά τους προσθέτουμε το καυτό νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μείνουν στο ζουμάκι τους και να γίνουν τρυφερά. 

Τα τελευταία δέκα λεπτά πριν γίνει το φαγητό μας προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και ψωμάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...