Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πίτσα, σουφλέ, αυγοφέτες. Ψωμί του τοστ παντού!

Η παρακάτω συνταγή ενδείκνυται για φοιτητές ή αρχαρίους ακόμη και για παιδάκια καθώς είναι πάρα πολύ εύκολη. Μοιάζει λίγο με σουφλέ εξαιτίας των τυριών, μοιάζει και λίγο με πίτσα επειδή τα τυριά και οι πιπεριές ψήνονται πάνω στο ζυμάρι αλλά φέρνει και λίγο σε αυγοφέτες καθώς τα ψωμάκια ψήνονται βουτηγμένα στα αυγά και στο γάλα, οπότε δεν πρόκειται να μην σας αρέσει! Ακόμη μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως μανιτάρια, ελιές, φέτα και μπέικον όπως ακριβώς θα κάνατε σε μια σπιτική πίτσα. 


Πίτσα/σουφλέ με ψωμί του τοστ


Υλικά

Δυσκολία: Εύκολο
Διάρκεια: 30 λεπτά

για 6 μερίδες
12 -14 φέτες ψωμί για τοστ  
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 

6 φέτες κίτρινο τυρί  για τοστ 
6 φέτες αλλαντικά όπως γαλοπούλα, πάριζα 
250 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά

10 φέτες μπέικον 
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά

4 αβγά
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κούπες γάλα
Ελάχιστο αλάτι 
Πιπέρι


Βήματα



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει το βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε καλά και το πυρέξ μας και κάτω και περιμετρικά.

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ρίχνουμε το πιπέρι αλλά ελάχιστο αλάτι γιατί ήδη τα τυριά μας είναι αλμυρά. 

Βουτάμε μία μία τις φέτες μέσα στο μπολ μας και μετά τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη στο πυρέξ μας ώστε να εφάπτονται μεταξύ τους. Αν θέλουμε αφαιρούμε την κόρα τους. Επίσης ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ κόβουμε τις φέτες του τοστ ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο του πυρέξ χωρίς κενά.

Από πάνω βάζουμε σε στρώσεις τις φέτες από τα αλλαντικά και τις φέτες του τυριού.


Στη συνέχεια στρώνουμε το υπόλοιπο ψωμί με τον ίδιο τρόπο όπως κάναμε στην προηγούμενη στρώση δηλαδή αρχικά τις βουτάμε στο μείγμα των αυγών μας και μετά τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη.

Αφού φτιάξουμε και τη δεύτερη στρώση ρίχνουμε  από πάνω το τριμμένο τυρί, κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις τοποθετούμε και αυτές από πάνω. 

Περιχύνουμε το πυρέξ μας με το μείγμα των αυγών και της κρέμας γάλακτος που περίσσεψε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. 

Θα πρέπει να έχει ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια του όταν το βγάλουμε από το φούρνο. 

Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να "σταθεί" και μετά μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...