Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πανεύκολη και πεντανόστιμη ψαρόσουπα


Χυλωμένη, υγιεινή και πεντανόστιμη ψαρόσουπα έχουμε σήμερα, εύκολα, απλά και γρήγορα!


























Ψαρόσουπα 

Υλικά

Δυσκολία: Εύκολο

Διάρκεια: 30 λεπτά

για 4 μερίδες

1,5 -2 κιλά ψάρια για σούπα 

4 μέτριες πατάτες

3 καρότα

2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο

2 αυγά

2 λεμόνια

3 - 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ρύζι για σούπα

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστά).

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. 


Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε 2 λίτρα νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τα ψάρια, τις πατάτες, το ρύζι και τα καρότα. Τα αφήνουμε να βράσουμε για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τα ψάρια και τα λαχανικά και στραγγίζουμε το ζωμό  σε μια κατσαρόλα για να μην έχει μείνει κανένα αγκαθάκι. 

Παίρνουμε λίγα από τα καρότα και τις πατάτες (περίπου το 1/3) και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα πολτοποιημένα λαχανικά θα δώσουν πιο όμορφο χρώμα στη σούπα μας και θα τη χυλώσουν. Ξαναβάζουμε το ζωμό να βράσει μαζί με τα λαχανικά, τα πολτοποιημένα λαχανικά και το ρύζι (αλλά χωρίς το ψάρι) και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση (5 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει). Ενώ βράζει θα αλατοπιπερώσουμε και θα προσθέσουμε το μαϊντανό και το σέλινο. Όσο βράζουν η σούπα μας, ξεψαχνίζουμε τα ψάρια πολύ καλά ώστε να μην μείνουν καθόλου αγκάθια. Κρατάμε τα καθαρισμένα ψάρια σε ένα πιάτο. 


Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη σούπα για να κρυώσει λίγο και προετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, ασπράδια και κρόκους μαζί. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι για να φουσκώσουν καλά και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό από τα λεμόνια μας. 


Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο μια κουταλιά από τη σούπα μας ενώ είναι ακόμη ζεστή και προσθέτουμε εκεί σιγά σιγά το αυγολέμονο, προσεχτικά και όχι βιαστικά για να μην κόψει το αυγολέμονο. Όταν βάλουμε όλο το αυγολέμονο στο πιάτο μας, ρίχνουμε το περιεχόμενο του πιάτου στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.


Προσθέτουμε το ψάρι και σερβίρουμε.

Διευκρίνιση


Αν δεν θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο, προσθέτουμε απλά το χυμό των λεμονιών.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...