Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πρασοτηγανιά, αυθεντικές γεύσεις για να ζεσταθούμε

Ένας από τους λόγους που μου αρέσει ο χειμώνας και το κρύο είναι επειδή μπορείς να μαγειρεύεις σχετικά βαριά φαγητά με έντονη και αυθεντική γεύση και να τα συνοδεύεις με ένα πολύ ωραίο κρασάκι, και αυτό και μόνο να είναι αρκετό για να ζεσταθείς από το κρύο και να περάσεις ζεστά και χουχουλιάρικα.


Πρασοτηγανιά
Δυσκολία: Εύκολο
Διάρκεια: 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
750 γραμ. χοιρινό σπάλα σε μικρά κομμάτια 
1 κιλό πράσα 
1/2 κούπα λευκό κρασί 
1/2 κούπα ελαιόλαδο 
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ πάπρικα 
Αλάτι
Πιπέρι


Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Έπειτα σοτάρουμε το χοιρινό ανακατεύοντας που και που μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί για να το σβήσουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Στο ενδιάμεσο κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες και όταν εξατμιστεί το κρασί τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με μισό ποτήρι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμεύουμε με την πάπρικα.
Αφήνουμε να βράσουν τα πράσα και η τηγανιά για 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας που και που. 
Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...