Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Τραχανότο - Το νέο trend

Αφού έγιναν τα παραδοσιακά προϊόντα και η επιστροφή στο χωριό μόδα, σημερα δοκιμάζουμε τον τραχανά σε μια τελείως διαφορετική εκδοχή από τη κλασική μας σουπίτσα, σε μια πιάτο που λέγεται τραχανότο και προσομοιάζει το ριζότο. Σερβίρουμε το τραχανότο μας σαν συνοδευτικό κρέατος ή σκέτο μαζί με κάποιο τυρί  όπως φέτα ή κατίκι ή μυζήθρα.

Τραχανότο
Δυσκολία: Εύκολο
Διάρκεια: 20 λεπτά
Για 4 άτομα
4 φλιτζανάκια του καφέ τραχανά
10 φλιτζανάκια του καφέ ζωμό λαχανικών ή κότας ή νερό (αναλογία 1 τραχανά προς 2.5 νερό)
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες
6 κ.σ. λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας όπως πράσο, καρότο, μανιτάρια

Διαδικασία
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα λαχανικά εάν έχουν προσθέσει και άλλα. 
  2. Βράζουμε το ζωμό ή το νερό.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και αφού κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  4. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρεμμύδι να μαλακώσει ανακατεύοντας συνεχώς και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν. 
  5. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον τραχανά για να σοταριστεί με τα λαχανικά μας ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. 
  6. Αμέσως μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ή το ζωμό ενώ είναι ζεστό. Η ποσότητα νερού που ρίχνουμε θα πρέπει να απορροφάται μέχρι να ρίξουμε την επόμενη.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ έχει απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού αλλά όχι όλο γιατί συνεχίζει ο τραχανάς να απορροφά τα υγρά του και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρετε ζεστό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...