Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ψάρι φούρνου με κόκκινη σάλτσα, πατάτες και ντοματίνια

Ψάρι φούρνου με κόκκινη σάλτσα, πατάτες και ντοματίνια
Υλικά 
Δυσκολία: Μέτρια
Διάρκεια: 1.5 ώρα
για 4-5 μερίδες 
1.5 κιλό περίπου ψάρι για φούρνο 
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
250 γραμ. ντοματίνια ή μικρές ντομάτες
2-3 κ.σ. μαϊντανό για το γαρνίρισμα
3 πατάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Σοτάρουμε στο λάδι, το κρεμμύδι, τις πατάτες και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα  να πάρει μια βράση περίπου 10 λεπτά. 
Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψάκι, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά του τη ρίγανη. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψάκι μας και προσθέτουμε τα ντοματίνια. Το αφήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...