Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κρέας με αρακά, το κατσικάκι από τη φωτιά ποιος θα το βγάλει;

Το μενού σήμερα έχει ένα παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό που ο αρακάς παίρνει τη νοστιμιά από το κρέας μας και η λιπαρότητα του κρέατος εξισορροπείται από τα λαχανικά μας.

Κατσικάκι ή αρνάκι στην κατσαρόλα με αρακά

Υλικά 
Δυσκολία: Μέτριο
Διάρκεια: 1.5 ώρα
Για 4-6 μερίδες

1 ½ κιλό αρνί ή κατσίκι 
1 κιλό αρακά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κ.σ. πάστα ντομάτας ή 1 μεγάλη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Ενδιάμεσα με μια τρυπητή κουτάλα που και που βγάζουμε τον αφρό που σχηματίζεται. 

Σουρώνουμε το νερό που έχει μείνει και αφήνουμε στην κατσαρόλα μόνο το κρέας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να σωτάρουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές του. Για να γίνει αυτό το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. 

Αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. 

Προσθέτουμε τις πατάτες,τον αρακά και τα καρότα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. 

Συμπληρώνουμε τόσο νερό ώστε να μισοσκεπάζει τα υλικά, και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά με κλειστό καπάκι. 

Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το κρέας τσιμπιέται εύκολα και έχει μείνει μόνο στο λάδι του. 

Αν χρειαστεί και άλλο βράσιμο προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ενώ είναι περισσότερα το ζουμάκι του αλλά το κρέας έχει γίνει ανεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό μας με ανοιχτό καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...