Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Κέικ σοκολάτα-καρύδα, ένας κολασμένος συνδυασμός γεύσεων

Καλή σας μέρα, σήμερα θα φτιάξουμε ένα κέικ που συνδυάζει ένα κολασμένο και απολαυστικό ζευγάρι γεύσεων, την καρύδα και το κακάο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλές γνωστές μάρκες σοκολάτας βασίζουν την παρασκευή τους σε αυτά τα δύο υλικά! 





Κέικ με ινδοκάρυδο και γλάσο σοκολάτας


για μια φόρμα κέικ
4 αυγά
1 κούπα ινδοκάρυδο
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1.5 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
250 γραμ. βούτυρο
1 κούπα γάλα

για το γλάσο
1/3 κούπα γάλα καρύδας
250 γραμ. βούτυρο
2.5 κούπες ζάχαρη άχνη
6 κ.σ. κακάο

Διαδικασία

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και στον αέρα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά δηλαδή. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Μετά βάζουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για να φτιάξουμε μια παχύρρευστη ανοιχτόχρωμη ζύμη.

Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά, έπειτα βγάζουμε το κέικ μας από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα του.

Μέχρι να κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο. Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει, έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά και σιγά σιγά να γίνει ένα παχύρρευστο γλασο. 

Αφού κρυώσει το κέικ, το  περιχύνουμε με το γλασο.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...