Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Μπουκιές κοτόπουλο με πιπεριές και γλυκόξινη σάλτσα

Χαίρεται και από μένα! Σήμερα φτιάχνουμε μπουκιές από φιλετάκια κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μια υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα. Αν συνειρμικά, σκέφτεστε κινέζικες συνταγές για γλυκόξινο κοτόπουλο θα σας απογοητεύσω, καθώς η σημερινή συνταγή παραπέμπει σε άλλες ιταλικές ή γαλλικές συνταγές για γλυκόξινη σάλτσα με πολύ πιο ήπια μεσογειακή γεύση, που μπορείτε να βρείτε με τον όρο agrodolce στα ιταλικά και aigre-doux στα γαλλικά. Μάλιστα σε πολλές συνταγές θα δείτε πως χρησιμοποιούν ζάχαρη αντί για μέλι. Όσο για τη δική μας συνταγή, αν και ακούγεται (και είναι) εντυπωσιακή φτιάχνεται πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα. Συνδυάζεται με σπυρωτό ρύζι ή με κουσκούς. 
Α! Και επιφυλάσσομαι να ανεβάσω σύντομα και συνταγή για κινέζικο γλυκόξινο κοτόπουλο! Ρίξτε και μια ματιά σε αυτό το παλιότερο post για Μεθυσμένο και πολύχρωμο κοτόπουλο.



Μπουκιές κοτόπουλο με πιπεριές και γλυκόξινη σάλτσα
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος:30 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά 
Για 4 άτομα
3 μέτρια στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα 
6 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης 
5-6 κ.σ. κόκκους μπαχάρι
4 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλ. χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 πρέζα πιπέρι Καγιέν
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο σε κυβάκια σαν τηγανιά, περίπου 2 επί 2 και όσο μπορούμε ισομεγέθη. Αν έχουμε πλύνει το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε ώστε το αλεύρι να πάει παντού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλο, το μπαχάρι, τη δάφνη και τις σκελίδες σκόρδο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. 
Στο μεταξύ, κόβουμε τις πιπεριές σε ισομεγέθη λεπτές λωρίδες. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις πιπεριές για να τις σοτάρουμε. Μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι και το κρασί. Αφήνουμε τις πιπεριές να μαλακώσουν και να αποβάλλουν τα υγρά τους άλλα δέκα λεπτά. 
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι αφού αφαιρέσουμε τις σκελίδες σκόρδο, τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το κοτόπουλο με τις πιπεριές άλλα είκοσι λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε πού και πού. Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλίζουμε με καγιέν. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...