Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα ή αν προτιμάτε Αγιορείτικη! Η συνταγή που σήμερα θα σας γράψω είναι μια παραδοσιακή συνταγή από το Άγιο Όρος, μια πολύ καλή επιλογή για μεζέ και όχι μόνο.

Υλικά

2 μελιτζάνες
1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
1/2 σκελίδα σκόρδου ή 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Λίγο μαϊντανό φρέσκο
1 χούφτα καρύδια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
Πιπέρι 
Αλάτι

Διαδικασία

Ιδανικά ψήνετε ολόκληρες τις μελιτζάνες και την πιπεριά στα κάρβουνα, διαφορετικά μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο. Αφού τις ψήσετε, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Πολτοποιήστε τις μελιτζάνες με το πιρούνι σας αφού αφαιρέσετε τα σπόρια. Αφαιρέστε και τα σπόρια της πιπεριάς και ψιλοκόψτε την. Πλύντε και ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Ξεφλουδίστε τη σκελίδα σκόρδου και κόψτε την σε πολύ μικρά κομμάτια. Ψιλοκόψτε επίσης τα καρύδια. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο, ρίξτε το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά και... Καλή σας όρεξη!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...