Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα παγωτό


Αυτή η τούρτα παγωτό έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία! Καταρχήν να σας πω ότι παντρευόταν μια πολύ καλή μου φίλη, για αυτό αποφάσισα να κάνω αυτή την τούρτα που είναι αρκετά αγαπησιάρικη (επειδή έχει τις καρδούλες) και να της την πάω 2-3 μέρες πριν το γάμο που μαζευτήκαμε σπίτι της. Για να μην τα πολυλογώ ετοίμασα την τούρτα αλλά η τούρτα ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό της... για ευνόητους λόγους...




Για τη σοκολατένια βάση 
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο 
  • 100 γρ. κουβερτούρα 
  • 1 βανίλιας σκόνη ή εκχύλισμα 
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Οδηγίες


  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. 
  2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. 
  3. Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν. 
  4. Προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη λιωμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. 
  5. Πιέστε το μείγμα μέσα σε μία 25 - 28 εκατοστών φόρμα για κέικ. 
  6. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 

Για το παγωτό 

Παρακαλώ κοιτάξτε την ανάρτηση Back in Time 

Οδηγίες
  1. Ετοιμάστε το μίγμα παγωτού σύμφωνα με τα βήματα που περιγράφονται στην ανάρτηση  Back in Time
  2. Παγώστε το περίπου μισή ώρα. 
  3. Χτυπήστε το ξανά για να αφρατέψει. 
  4. Βάλτε ένα στρώμα του παγωτού στην βάση μπισκότο σοκολάτας. 
  5. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να εξομαλύνετε την επιφάνεια του παγωτού. 
  6. Βάλτε τη φόρμα στην κατάψυξη για μερικές ώρες. 
  7. Πριν σερβίρετε, βάλτε το κέικ σε με πιατέλα και αφήστε το στο ψυγείο για να μαλακώσει λίγο. 
  8. Τοποθετήστε τις κόκκινες καρδιές (βλ. παρακάτω) στην τούρτα παγωτό. 
  9. Κόψτε τα κομμάτια με τη βοήθεια ένος μαχαιριού που πριν έχετε βυθίσει σε ζεστό νερό.
Για τις κόκκινες καρδιές 
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 2 κουταλιές της σούπας. χυμό λεμονιού 
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο 
  • Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) 
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κόκκινο 
  • Λίγο νερό
Οδηγίες

  1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο σε ένα μπολ. 
  2. Προσθέστε λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα παχύ σιρόπι. 
  3. Ο καλύτερος τρόπος για να μην γίνει το σιρόπι σας υδαρές είναι να προσθέσετε το νερό σταδιακά. 
  4. Θερμαίνετε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά μέχρι το σιρόπι να γίνει αδιαφανές. 
  5. Προσθέστε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατέψτε το μείγμα για 2 - 3 λεπτά. 
  6. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. 
  7. Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να φτιάξετε ένα φύλλο με τη ζαχαρόπαστα (0.5-1 cm πάχος). 
  8. Με ειδική φόρμα σε σχήμα καρδιάς, κόψτε τη ζαχαρόπαστα σε όσες καρδιές θέλετε να χρηιμοποιήσετε, τις υπόλοιπες μπορείτε να τις διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα ή να τις καταψύξετε για επόμενη χρήση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...