Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Γεμιστές πατάτες στο φούρνο

16 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Μέρα Φαγητού και ως food blogger αλλά και λάτρης του φαγητού εννοείται ότι το γιόρτασα! Ελπίζω το ίδιο να κάνατε κ εσείς! Σε περίπτωση που το ξεχάσατε ή απλά δεν το γνωρίζατε δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε μπορείτε να γιορτάσετε καθυστερημένα και να μαγειρέψτε κάτι ωραίο για σας και για τους αγαπημένους σας! Βέβαια αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι σήμερα αλλά και κάθε μέρα είναι ότι πολλοί άνθρωποι γύρω μας πεινάνε και όχι μόνο σε κάποια άκρη του πλανήτη αλλά και δίπλα μας. Στο χέρι μας είναι να τους χορτάσουμε!
Ας γυρίσουμε όμως στην κουζίνα μας να φτιάξουμε ένα ορεκτικό! Γεμιστές πατάτες στο φούρνο. 

Υλικά
4 μερίδες
2 μέτριες πατάτες
50 γρ. μπρόκολο χωρίς τα κοτσανάκια
Αλάτι 
Πιπέρι
1 αυγό 
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
100 γρ. τυρί κρέμα

Διαδικασία

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει και προσθέτουμε και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα  χωρίς να τις έχουμε καθαρίσει και τις αφήνουμε να βράσουν χωρίς όμως να λιώσουν. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Βάζουμε το μπρόκολο σε νερό που βράζει για δύο-τρία λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα, χτυπάμε το αυγό και σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, την κεφαλογραβιέρα, το μπρόκολο και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το εσωτερικό της πατάτας (το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μια υπέροχη πατατοσαλάτα), γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το αυγό. 
Σερβίρουμε τις πατάτες μας κατευθείαν αφού τις βγάλουμε από το φούρνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...