Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα φράουλα


Μαρμελάδα φράουλα! Μια αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε τη συνταγή που σας δίνω με ολόκληρα κομμάτια φράουλας και ετοιμάστε ένα πριγκιπικό πρωινό για σας ή τους αγαπημένους σας. 

Υλικά 

2 1/2 κούπες ζάχαρη
το χυμό ενός λεμονιού
1 κιλό ώριμες φράουλες


Οδηγίες 



Πλύντε και κόψτε τα κοτσανάκια από τις φράουλες. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε  τη ζάχαρη και τις φράουλες και ανακατέψτε. Τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο για  1 μέρα. Την επόμενη μέρα οι φράουλες η ζάχαρη θα έχουν αρχίσει να λιώνουν. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το μείγμα και αφήστε το να βράζει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Ανακατεύετε περιοδικά με μία ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας και αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Στη διάρκεια του βρασμού προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβετε ότι η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη είναι να ρίξετε λίγη σε ένα πιάτο που πριν έχετε βάλει στο ψυγείο. Αν είναι αρκετά παχύρευστο   είναι έτοιμη. Γεμίστε με την έτοιμη μαρμελάδα αποστειρωμένα βάζα. Δεν χρειάζεται να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο για να τα διατηρήσετε παρά μόνο εφόσον τα ανοίξετε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...