Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Brownies με κακάο και βρώμη

Αυτά τα brownies θα τα λατρέψετε, χωρίς καμία αμφιβολία! Γιατί από έξω είναι τραγανά και το εσωτερικό τους είναι υγρό και σοκολατένιο, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες γιατί περιέχουν βρώμη. Βέβαια, αν δεν μαρτυρήσετε εσείς πως έχουν βρώμη, κάνεις δεν πρόκειται να το καταλάβει γιατί αρχικά μουλιάζουμε τη βρώμη οπότε ενσωματώνεται πλήρως στο μείγμα!
















Σοκολατένια brownies με βρώμη
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Υλικά 
Για μια φόρμα 20 εκ.*20 εκ. 
1 κούπα βρώμη (κουάκερ)
1.5 κούπα βραστό νερό
1.5 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι 
1 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
1/2 κούπα βούτυρο ή σπορέλαιο
1/2 κούπα κακάο άγλυκο
1 βανίλια σκόνη

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το καυτό νερό με τη βρώμη και αφήνουμε τη βρώμη να μουλιάσει και να απορροφήσει το νερό. Θα τη χρησιμοποιήσουμε όταν κρυώσει, περίπου μετά από 20 λεπτά. 
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο (αέρα) στους 180 βαθμούς. 
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τη βανίλια και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη βρώμη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. 
Αλείφουμε με λάδι  μια τετράγωνη φόρμα περίπου 20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας. 
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και κόβουμε τα brownies αφού κρυώσουν λίγο. 

6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...