Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τα πιο cool παγάκια μοχίτο!

Το καλοκαίρι απαιτεί χαλαρότητα, καλή διάθεση και παγωμένα ποτά! Για τα πρώτα δύο λίγα πράγματα μπορεί το Ελληνικό Χρέος της Γαστρονομίας να κάνει για σας, για το τελευταίο όμως έχω να σας δώσω την κλασική συνταγή για μοχίτο αλλά και για παγάκια μοχίτο! Δεν θα σας πω τίποτα για το μοχίτο γιατί το γνωρίζουν ακόμη και ....οι πέτρες και είναι από τα πιο αγαπητά κοκτέιλς, όσο για τα παγάκια μοχίτο φτιάχνονται πανεύκολα και είναι πραγματικά έργα τέχνης καθώς παγώνουν τα φύλλα μέντας και το λάιμ. Φυσικά μπορείτε να τα βάλετε παντού για να παγώσετε και να δώσετε γεύση στο ποτό σας, στο νερό σας ακόμη και στο αναψυκτικό σας! Στην υγεία μας!

Μοχίτο Κοκτέιλ
Υλικά 
για 1 κοκτέιλ
10 φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου 
1/2 λάιμ κομμένο στα τέσσερα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα πάγο ή τριμμένο πάγο
50 ml. λευκό ρούμι (περίπου το 1/4 της κούπας) 
1/2 κούπα σόδα

Διαδικασία

Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε τη ζάχαρη, τα μισά φύλλα μέντας και τα 2 από τα 4 κομμάτια λάιμ.
Με το ειδικό εργαλείο (που μοιάζει σαν γουδοχέρι) ή την πίσω πλευρά μια ξύλινης κουτάλας προσπαθούμε να λιώσουμε τη μέντα, τη ζάχαρη για να απελευθερώσουν όλα τα αρώματά τους και τους χυμούς τους. 
Μετά προσθέτουμε τα άλλα δύο κομμάτια λάιμ, την υπόλοιπη μέντα και τον πάγο. (Αν θέλετε ντε και καλά τριμμένο πάγο, βάλτε τα παγάκια σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα κλείστε την πολύ καλά και χτυπήστε με τη κουτάλα για να σπάσετε τα παγάκια ή βάλτε τον πάγο στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα.)
Αφού προσθέσουμε τον πάγο ρίχνουμε το ρούμι πρώτα και μετά τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα καλαμάκι.


Τα παγάκια μοχίτο φτιάχνονται επίσης πανεύκολα αλλά λίγο διαφορετικά. Μπορεί να σκεφτείτε γιατί δεν βάζω το μείγμα για το παραπάνω κοκτέιλ στις παγοθήκες μου για να κάνω παγάκια μοχίτο, αλλά αυτό δυστυχώς δεν γίνεται γιατί το οινόπνευμα παγώνει σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία από το νερό (κοντά στους -170!) για αυτό δεν μπορούμε να το παγώσουμε στην κοινή κατάψυξη των ψυγείων, για αυτό στην παρακάτω συνταγή χρησιμοποιούμε ελάχιστο αλκοόλ. Και για να σας το πω και "επιστημόνικα" όσο λιγότερο αλκοόλ τόσο ανεβάζουμε το σημείο πήξης κοντά στο μηδέν... Αν μάλιστα θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το ρούμι και να τα φτιάξετε απλά με χυμό λάιμ και νερό και να τα προσθέσετε μετά σε σκέτο ρούμι. 

Παγάκια μοχίτο

Υλικά
Για 4 άτομα
30 φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου 
2 λάιμς
2 κ.σ. λευκή ζάχαρη
χυμό 2 λάιμ 
1 κούπα νερό
1 σφηνάκι ρούμι

Διαδικασία

Κόβετε τα φύλλα μέντας στα 2 αν είναι πολύ μεγάλα και σε πολύ μικρά κομμάτια τα λάιμς ώστε να χωρούν στις παγοθήκες σας και να μην καλύπτουν όλο την παγοθήκη. Τα μοιράζετε στις παγοθήκες. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ποτήρι πολύ καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα στις παγοθήκες και περιμένετε να παγώσει. Έχετε υπόψιν πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο να παγώσει εξαιτίας του αλκοόλ, υπολογίστε περίπου 12 ώρες. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...