Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Glühwein και Σανγκριά, εδώ θα βρείτε όλα τα ποτά που θα φτιάξετε τις γιορτές!

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Υγεία και ευτυχία για όλους! Σήμερα μιας και οι περισσότεροι έχουν ήδη μαγειρέψει το Ελληνικό Χρέος θα ετοιμάσει για σας δυο εύκολα και γρήγορα ποτά με βάση το κρασί που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Πρώτα θα φτιάξουμε ένα ζεστό κρασί που φτιάχνουν στις Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες που γνωρίζουν από κρύο και ονομάζεται Glühwein, σερβίρεται ζεστό και μοσχοβολάει κανέλα και γαρύφαλλο θα ζεστάνει την καρδιά σας.

Το δεύτερο ποτό ονομάζεται Σανγκριά, και είναι ένα φρουτώδες κρασί από την Ισπανία και είναι ιδανική επιλογή για τις κυρίες της παρέας και όχι μόνο.







Σανγκριά

Υλικά
για 6-8 μερίδες

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (όπως ημίγλυκο και merlot) (750 ml)
1/4 κούπας ζάχαρη

1 κούπα κονιάκ ή μπράντι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 πορτοκάλια



Διαδικασία


Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κανάτα μεγάλη βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κανάτα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει το κρασί και να βγάλει το πορτοκάλι όλη τη γεύση του και τα αρώματά του.

Glühwein

Υλικά
για 6-8 μερίδες

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (750 ml)
1 φλιτζάνι νερό
3-4 ξυλάκια κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)


Διαδικασία



Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα (εκτός του πορτοκαλιού) και τα ζεσταίνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε σε κούπες ενώ είναι ακόμη ζεστό αφού αφαιρέσουμε τις κανέλες και τα γαρύφαλλα. Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγα κομματάκια από το πορτοκάλι. 





Στην υγειά σας!

1 σχόλιο:

  1. Πωλυ ωραιο, ιδανικο για παρτυ χριστουγενων, Αφηστε τα κλασικα ουισκι,τζιν κτλ και διαλεξτε κατι παραδοσιακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...