Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε πανεύκολη και πεντανόστιμη Κρέμ καραμελέ κερασιών, που είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή της κανονικής κρεμ καραμελέ αλλά λίγο πιο φρουτένια!
Είχα, που λέτε, καιρό ξεχάσει αυτή τη συνταγή οπότε πέρασε σιγά σιγά η εποχή των κερασιών...Παρόλο αυτά αξίζει να τη δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας έστω και γλυκό κεράσι αντί για φρέσκα κεράσια, απλά σε αυτή την περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε καθόλου ζάχαρη για την καραμέλα κερασιών καθώς το σιρόπι του γλυκού κουταλιού είναι ήδη πολύ γλυκό!
Υλικά
για 6 μερίδες
4 αυγά
2 βανίλιες
500 ml γάλα πλήρες
100 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και προσθέτουμε τις βανίλιες. (Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.)
- Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αβγά.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σουρώνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα για να έχει ωραία υφή.
- Παίρνουμε μερικά φορμάκια ή μια μεγάλη φόρμα και τα γεμίζουμε με την κρέμα μας.
- Βάζουμε τα φορμάκια ή αντίστοιχα τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψάκι με νερό και το βάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Ξεφορμάρουμε σε ένα πιάτο τις φόρμες χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι. (Προσοχή με το μαχαιράκι ξεκολλάμε τη φόρμα μόνο επιφανειακά γιατί αλλιώς η κρέμα μας θα έχει βαθουλώματα και χαραγματιές!)
Για τη καραμέλα κερασιών
1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ της προτίμησης σου
250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
1/4 φλιτζάνι νερό
Διαδικασία
Σε μικρή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τα κεράσια και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Όταν κρυώσει ρίχνουμε από πάνω από τις ξεφορμαρισμένες κρέμες μας!
Den exo dokimasei pote na ftiaxo.
ΑπάντησηΔιαγραφήPoli orea sou egine!!
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τις έτοιμες κρέμες, εξάλλου είναι τόσο εύκολο να φτιάξουμε σπιτική κρεμ καραμελέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η δική σου!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Υπέροχη, πολύ λαχταριστή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή