Kαλημέρα καλημέρα, αφού τελειώσαν και οι τελευταίες εορταστικές μέρες και φάγαμε μέχρι σκασμού, ήρθε η κρίσιμη ώρα της ζυγαριάς... Σε αυτό το έργο όλοι λίγο πολύ έχουμε πρωταγωνιστήσει.... Μπροστά στη ζυγαριά διστακτικά σκέψεις να βασανίζουν το μυαλό μας....
Οk, το αποφάσισα θα ανέβω... ή μήπως όχι;;; Να κάνω μερικές μέρες αποτοξίνωση και μετά να ανέβω στη ζυγαριά καλύτερα... ή μήπως όσο το αποφεύγω τόσο βρίσκω ευκαιρία να σαβουρώνω;;; Το αποφάσισα θα ανέβω! Τέρμα οι αναβολές.....
(Σκοτοδίνη)
Μμμμμ...Μήπως με γελούν τα μάτια μου!!! Δεν είναι είναι δυνατόν να πήρα τόσα κιλά....Δεν έπρεπε να είχα φάει τόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες... αλλά και η γαλοπούλα ήταν υπέροχη...Βεβαία να μου πεις πόσο παχαίνει η γαλοπούλα...και μετά σου λένε πως είναι light και χωρίς πολλά λιπαρά, βέβαια, κοίτα, αν τη φας χωρίς τυριά και σάλτσες φαντάζομαι πως εννοούν πως δεν παχαίνει....αλλά αν την φας με πατατούλες, ψωμάκι και υπέροχη γέμιση και ένα σωρό άλλα....Αλλά ποιος τρώει σκέτη γαλοπούλα;;;
Τελικά η γαλοπούλα έφταιγε!
Σήμερα λοιπόν το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία θέλει να αποδείξει πως δεν ήταν η γαλοπούλα η υπαίτια για το γεγονός πως μετά τις γιορτές δεν χωράμε στο στενό μας παντελόνι!
Ετοιμάζουμε μια πολύ χορταστική σαλάτα με ψητή γαλοπούλα, τραγανή τορτίγια, αμύγδαλα, τοματίνια, κατσικίσιο τυρί και cranberries περιχυμένη με honey mustard dressing, όσο χορταστική και αν είναι άλλα τόσο ελαφριά και πεντανόστιμη είναι και στην περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κοτόπουλο!
Υλικά
Ετοιμάζουμε μια πολύ χορταστική σαλάτα με ψητή γαλοπούλα, τραγανή τορτίγια, αμύγδαλα, τοματίνια, κατσικίσιο τυρί και cranberries περιχυμένη με honey mustard dressing, όσο χορταστική και αν είναι άλλα τόσο ελαφριά και πεντανόστιμη είναι και στην περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κοτόπουλο!
Υλικά
4 άτομα
1/2 ματσάκι Ρόκα
Μερικά φύλλα μαρούλι Romaine
100 γρ. Κατσικίσιο τυρί
4-5 τοματίνια
2 κ.σ. Cranberries
2 κ.σ.Αμύγδαλα ωμά ασπρισμένα
1/2 φιλέτο στήθος γαλοπούλας
1 τορτίγια ολικής αλέσεως
Honey mustard dressing
Αλάτι
2 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το μέλι και αλείφουμε το στήθος γαλοπούλας. Το αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο γκριλ το στήθος γαλοπούλας μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί ομοιόμορφα γυρίζοντας πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κόβουμε σε φέτες. Αφήνουμε τις φέτες γαλοπούλας να κρυώσουν.
Κόβουμε την τορτίγια στα τέσσερα και τη ψήνουμε να ροδίσει. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τη ρόκα και το χοντροκομμένο romaine. Κόβουμε τα τοματίνια στα 2 και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Τοποθετούμε πάνω στη πράσινη σαλάτα τις φέτες ψημένης γαλοπούλας. Τρίβουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε τα cranberries και τα αμύγδαλα. Περιχύνουμε με το honey mustard dressing. Tοποθετούμε περιμετρικά της σαλατιέρας τα κομμάτια της τορτιγιά.
Ακόμα δεν το έχω αποτολμήσει να ανεβώ στην ζυγαριά χα χα χααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα αφού λες ότι έφταιγε η γαλοπούλα, ησύχασα! Νόμιζα ότι φταίγανε τα .... δεν ξέρω πόσα μελομακάρονα που κατέβασα :P
Η σαλατούλα σου εξαιρετική, απολύτως του γούστου μου!
Καλό βράδυ!
Καλημέρα! Τι καταπληκτική σαλάτα! Θα την δοκιμάσω σίγουρα γιατί κι εγώ παλεύω με την ζυγαριά μετά τα Χριστούγεννα. Αχ, αυτά τα μελομακάρονα......
ΑπάντησηΔιαγραφή