Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τι θα φάμε σήμερα μάμα; Μακαρόνια με Κιμά!

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα πολυαγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους, πεντανόστιμο και πανεύκολο, σε σημείο που ακόμη και ο Σάκης πρότεινε να μαγειρέψει (μην ρωτάτε ποιος Σάκης, ο Σάκης είναι ένας!!!) Αν ακολουθήστε μάλιστα την παρακάτω συνταγή κατά γράμμα και θα ανεβάσετε την συνταγή που χρησιμοποιούσατε ως τώρα ένα γευστικό επίπεδο παραπάνω!

Μακαρόνια με κιμά
Διάρκεια: 40 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
Θερμίδες ανά μερίδα: 650
Υλικά
4 μερίδες

  • 500 γραμ. κιμά μοσχάρι (ζητήστε από το κρεοπωλείο άπαχο κιμά)
  • 500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • ¼ κούπας κρασί κόκκινο ή 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ½  κ.γ. ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πακέτο μακαρόνια μακριά της επιλογής σας
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα κανέλα ή 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μερικά φυλλαράκια βασιλικού
  • Λίγο τριμμένο τυρί (κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα, κασέρι)
  • Αλάτι
  • Λίγο σκόρδο σκόνη
  • Πιπέρι


Διαδικασία

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κιμά στο ζεσταμένο λάδι και αφήνουμε να καβουρντιστούν μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα και ανακατεύοντας συχνά για να μην σβολιάσουν. Ρίχνουμε το κρασί ή το ξύδι για να σβήσουμε τον κιμά. Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά του, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά μας να σιγοβράσει (με κλειστό καπάκι) περίπου μισή ώρα. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το ξυλάκι της κανέλας. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με μερικές κουταλιές κιμά, τριμμένο τυράκι και μερικά φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού!


ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...