Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Viva Mexico! Μεξικάνικο κοτόπουλο με τορτίγιες


Αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιο λόγο τα Μεξικάνικα εστιατόρια έχουν τόση επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο; Ψάχνοντας τις ρίζες της Μεξικάνικης κουζίνας βλέπουμε πως βασίζεται στο καλαμπόκι, στις καυτερές πιπεριές και στα κόκκινα φασόλια που ήταν τα βασικά προϊόντα παραγωγής της Νότιας Αμερικής αλλά και με μεσογειακές επιρροές από τους κατακτητές Ισπανούς, όπως το κρέας και τα λαχανικά. Το πάντρεμα αυτών των υλικών λοιπόν μαζί με πολλά πολλά μπαχαρικά οδήγησε στη σημερινή Μεξικάνικη κουζίνα. Αν παρόλο αυτά δεν είστε και πολύ φαν των πικάντικων - καυτερών φαγητών, όπως εγώ, αντικαταστήστε το καυτερό τσίλι με μια γλυκιά πάπρικα. Πάμε στην κουζίνα...

Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά 
Υλικά 
4 άτομα
500 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κονσέρβα καλαμπόκι 
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. πάστα ντομάτας ή 1/2 κούπα ντοματοχυμό
1 κ.σ. καυτερό τσίλι (ή γλυκό αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
Αλάτι
Τορτίγιες για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζουμε τα υλικά μας. 
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα αλατίζουμε. Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα σποράκια τους. Τις κόβουμε στα δύο και έπειτα σε μακρόστενες λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και τις στραγγίζουμε. 

Για το κοτόπουλο
Σε ένα φαρδύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε όλο το λάδι. Αφού ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα από όλες τις πλευρές (περίπου 5 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Αφού γίνει διάφανο και προτού μαυρίσει προσθέτουμε το τσίλι και τον τοματοχυμό. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για να πάει παντού η γεύση και το χρώμα.

Για τα λαχανικά
Αφού εξατμιστεί ο ντοματοχυμός ή η πάστα ντομάτας, προσθέτουμε τις πιπεριές για να μαγειρευτούν και ανακατεύουμε με την κουτάλα, περίπου για 2 λεπτά. Τέλος σβήνουμε τη φωτιά και ενώ έχουμε ακόμη το τηγάνι στο μάτι προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρισμα
Μετά από μερικά λεπτά μπορούμε να σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό σε συνδυασμό με τορτίγιες.

Καλή σας όρεξη! 

2 σχόλια:

  1. Αγαπάμε μεξικάνικη κουζίνα και το πιάτο σου είναι γεμάτο χρώματα και γεύσεις αγαπημένες!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική νοστιμιά οι τορτίγιες κοτόπουλου! Πλούσια γεύση και άρωμα! Και εγώ δεν είμαι λάτρης των καυτερών, αλλά μου αρέσουν οι πικάντικες συνταγές! Οπότε η λύση της γλυκιάς πάπρικας είναι πολύ βολική!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...