Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κουρκουμπίνια, όσο πιο απλά τόσο πιο νόστιμα

Το σημερινό σιροπιαστό είναι το ευκολότερο σιροπιαστό με διαφορά! Καθώς χρειάζεται ελάχιστα υλικά για να γίνει, οπότε απλά προμηθευτείτε φύλλο κρούστας και γλυκόζη και πάμε στην κουζίνα!

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 φλ. σπορέλαιο
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 βανίλιες
1/2 κούπα γλυκόζη

Διαδικασία

  • Στρώνουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο εργασίας μας και το αλείφουμε με το σπορέλαιο με τη βοήθεια ενός πινέλου σιλικόνης.
  • Από πάνω από τη λαδωμένη επιφάνεια βάζουμε ένα άλλο φύλλο και αλείφουμε την πάνω επιφάνεια με λάδι.
  • Διπλώνουμε στη μέση και λαδώνουμε την πάνω αλάδωτη επιφάνεια.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας τα διπλωμένα φύλλα να φύγει ο αέρας.
  • Τυλίγουμε σε πολύ σφιχτό ρολό το φύλλο μας πιέζοντας συνεχώς για να φύγει ο αέρας.
  • Βρέχουμε ελαφρά την άκρη του ρολού για κολλήσει και πιέζουμε.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Βάζουμε τα φύλλα μας στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά για να σφίξουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι για βράσουν περίπου 10 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει) και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για να κρυώσει. (Η γλυκόζη συντελεί στο να μην ζαχαρώσει το σιρόπι μας, οπότε μην την παραλείπετε!)
  • Σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα λάδι να κάψει.
  • Κόβουμε τα ρολά των φύλλων σε κομμάτια περίπου 1.5 εκατοστό το καθένα (1 δάχτυλο) και τηγανίζουμε λίγα λίγα στο τηγάνι ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα ώστε να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρουμε από το τηγάνι με τη βοήθεια της τρυπητής κουτάλας τα κουρκουμπίνια που έχουν πάρει χρώμα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε απλώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Εναλλακτικά, για να αποφύγουμε το τηγάνισμα, μπορούμε να στρώσουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και αφού τοποθετήσουμε τα κουρκουμπίνια πάνω του και τα ραντίσουμε με λίγο λάδι να τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Βουτάμε τα χλιαρά κουρκουμπίνια στο κρύο σιρόπι για 2-3 λεπτά ανάλογα με πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...