Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Γαρίδες σαγανάκι, ένα μεσογειακό πιάτο

Αυτή η κλασική πεντανόστιμη συνταγή με γαρίδες γίνεται τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα που θα την κάνετε ξανά και ξανά. Συνοδεύστε την με φρέσκο ψωμάκι και μπίρες ή κρασί και θα εντυπωσιάστε τους πάντες! Όσο για τι γαρίδες δεν έχει σημασία τι θα διαλέξετε, αν είναι φρέσκες ή κατεψυγμένες, μερικοί μάλιστα καθαρίζουν μόνο το εντεράκι και τις βάζουν ολόκληρες με τα κεφάλια.  

Γαρίδες σαγανάκι
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά 
Για 4 άτομα
500 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
500 γραμ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 700 γραμ. ντομάτες αποφλοιωμένες και τριμμένες στο μπλέντερ
1 κ.γ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. μαϊντανό
1/3 κούπας λευκό κρασί 
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στο μπλέντερ
200 γραμ. φέτα κομμένη σε μεγάλα κυβάκια
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα μας τα υλικά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το λάδι.

Βάζουμε στο τηγάνι ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο για να αρωματίσουμε το λάδι. Βγάζουμε το σκόρδο μετά από λίγο και πριν σκουρύνει το χρώμα του.

Στο αρωματισμένο λάδι σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τις γαρίδες μέχρι να κοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.Τις σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί τις βγάζουμε σε ένα πιάτο με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με μια πρέζα ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον αφήνουμε να βράσει περίπου 5 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, την κομμένη πιπεριά, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα για άλλα περίπου 5 λεπτά. 

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα κομμάτια φέτας και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...