Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Πένες με σολωμό και βότκα

Δεν ξέρω τι να πω για το σημερινό φαγητό... Τη συνταγή αυτή την πήρα αυτούσια από ένα ιταλικό εστιατόριο πριν μερικά χρόνια και από τότε δεν την αλλάζω με τίποτα. Την κάνω κάθε φορά κατά γράμμα από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να παραλείψω τίποτα (ούτε τον παπαρονόσπορο) και κάθε φορά εντυπωσιάζει! Ελπίζω να την λατρέψετε όσο εγώ!



Πένες με σολομό και βότκα

Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά 

Για 4 άτομα
1 πακέτο πένες (400 γραμ.)
4 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
200 γραμ. καπνιστός σολωμός
2 σφηνοπότηρα βότκα
200 ml. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι


Διαδικασία

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά να είναι al dente. Καθώς βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Kαθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και μία ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε το σολωμό. Αφού το κρεμμύδι μαλακώσει (και πριν αρχίζει να μαυρίζει) προσθέτουμε το σολωμό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά από 1-2 λεπτά σβήνουμε το σολωμό με το χυμό λεμονιού και τη βότκα. Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί/εξατμιστεί η βότκα και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή, με το αλάτι γιατί και ο σολωμός είναι αλμυρός και οι πένες μας είναι ήδη αλατισμένες. 

Στο μεταξύ σουρώνουμε τις πένες,τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. 

Αφού η σάλτσα μας πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως αφού πασπαλίσουμε με το μαϊντανό και τον παπαρουνόσπορο. 

9 σχόλια:

  1. Τέλειο πιάτο και με πολύ ωραία παρουσίαση-φωτογράφιση!! Άσε που είναι και αρκετά ελαφρύ!!! Την καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασική αξία (αν εξαιρέσουμε τον παπαρουνόσπορο) κι αγαπημένη. Όταν το ξαναφτιάξω θα πασπαλίσω τα πιάτα με παπαρουνόσπορο, που τόσο μου αρέσει!
    Ωραία παρουσίαση!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. 2 σφηνοπότηρα ή περίπου 1/3 κούπας! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  4. Αν δεν εχουμε βοτκα μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...