Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μπιφτέκια με μοσχάρι και κολοκυθάκια συνοδευόμενα με στικς καρότου!

Να που ήρθε κάποια στιγμή και αυτή η Δευτέρα και το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία μαγειρεύει ένα γεύμα με λιγότερες από 300 θερμίδες! Γεμάτο θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ενέργεια και φυσικά πολύ νόστιμο!


Υλικά για τα στικς καρότου
2 μερίδες
200 γρ. καρότα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι- Πιπέρι 
Ρίγανη
Άνηθο (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)

Βήματα

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με αυτά τα καρότα.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να μαριναριστούν. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. 
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μια λαδόκολλα και από πάνω αραδιάζουμε τα καρότα χωρίς να ακουμπά το ένα το άλλο. 
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην μαυρίσουν. 

Υλικά για τα μπιφτεκάκια
2 μερίδες
250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι 
1 μικρό κολοκυθάκι 
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 αυγό
2 κ.σ. αλεσμένη βρώμη (εναλλακτικά αλεύρι)
Ρίγανη
Αλατοπίπερο

Βήματα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τρίβουμε το κολοκυθάκια στον τρίφτη και το στραγγίζουμε με τα χέρια μας πολύ καλά. Αφού το στραγγίσουμε το βάζουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα μας πολύ καλά (περίπου 10 λεπτά) και πλάθουμε σε μπιφτεκάκια στραγγίζοντας λίγο το μείγμα. Προσοχή δεν πρέπει να τα πλάσουμε πολύ μεγάλα  και χοντρά γιατί θα διαλυθούν. Ψήνουμε στη σχάρα ανάλογα με τα γούστα μας. 

4 σχόλια:

  1. Νόστιμο φαγάκι! Πολύ μου αρέσει η ιδέα να βάλεις βρώμη αντί για αλεύρι στα μπιφτέκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Η βρώμη είναι και πιο υγιεινή και πιο ελαφριά!

      Διαγραφή
  2. Ωραιότατη η συνταγή σου... θα τη δοκιμάσω!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...