Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοτυπήστε με γεμιστά... μανιτάρια!

Μια και είναι η εποχή των γεμιστών, ξέρετε των κλασσικών...πιπεριές, ντομάτες, κολοκυθάκια, εσείς πρωτοτυπήστε και γεμίστε μανιτάρια! Όχι φυσικά για να ετοιμάσετε το κύριο γεύμα της ημέρας αλλά για να κάνετε ένα πεντανόστιμο και μυρωδάτο ορεκτικό που θα απογειώσει το κυρίως πιάτο σας! Παίρνουμε λοιπόν τα υλικά της συνταγής μας, μαδάμε τη γλάστρα με το δεντρολίβανο και σε λιγότερο από 15 λεπτά τα γεμιστά μανιτάρια μας είναι έτοιμα!















Υλικά

4 μερίδες

8 μανιτάρια portobello (μεγάλα)
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ξερό)
150 γρ. φέτα τυρί κομμένη σε μικρά κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι

Βήματα

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα ώστε να διατηρήσουν την υγρασία τους. (Προαιρετικά τα ξεφλουδίζουμε.) Αφαιρούμε και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια τους.
  3. Ψήνουμε τα μανιτάρια για 9-10 λεπτά. 
  4. Μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια μας θα ασχοληθούμε με τη γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. 
  5. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών.
  6. Όταν το κρεμμύδι σοταριστεί (προσοχή να μην μαυρίσει) προσθέτουμε τις ντομάτες. 
  7. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  8. Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι για να κρυώσει λίγο το μείγμα μας.
  9. Μετά από 2-3 λεπτά που έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία του, ρίχνουμε τη φέτα, το αλάτι, 2-3 φύλλα από το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά. 
  10. Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα και προσθέτουμε το φρέσκο δεντρολίβανο για έξτρα άρωμα.

Σερβίρονται ζεστά! 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...