Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σαλάτα ψαριού

Μερακλίδικοι Ουζομεζέδες... αγαπημένη κατηγορία φαγητών! Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε ψαροσαλάτα με φιλέτα γλώσσας, πατάτες βραστές και κόκκινο πιπέρι. Έχετε υπόψιν πως αντί για φιλέτα γλώσσας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φιλέτο ψάρι επιθυμείτε, φτάνει να έχει σφιχτή σάρκα.




Υλικά
4 μερίδες

1/2 κιλό φιλέτο λευκού ψαριού όπως γλώσσες
3-4 μέτριες βρασμένες πατάτες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3-4 κ.σ. τοματοπελτέ
Ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού

Διαδικασία

Βάζουμε νερό να βράσει και όταν αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα φιλέτα. Βράζουμε για 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσα χοντρά είναι τα φιλέτα μας ώστε να είναι σφιχτά. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με τον τοματοπελτέ, έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα μπολ βαθύ. Κόβουμε σε κομμάτια το φιλέτο και το προσθέτουμε στο μπολ. Τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ουζάκι!



2 σχόλια:

  1. Αυτός είναι μεζές,υπέροχος!!!!!!
    Με τσιπουράκι θα είναι εξαιρετικός.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι ωραίο και μερακλίδικο πιάτο!
    Με κάνει βέβαι να αναπολώ το καλοκαιράκι!
    Ουζάκι, παραλία και αυτό το πιάτο! Τι άλλο να ζητήσει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...