Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Μπριάμ.... το καλοκαιρινό

Το σημερινό φαγητάκι μας φτιάχνεται με τα καλοκαιρινά υλικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο, είναι πολύ υγιεινό και όταν σερβίρεται με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι, απλά απογειώνεται.
Μπριάμ
Xρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1.45 ώρα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
Για 4 άτομα
3 μελιτζάνες 
3 κολοκύθια 
2 κρεμμύδια ξερά 
3 πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
3 ντομάτες ώριμες
2 πράσινες πιπεριές 
μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 κούπα ελαιόλαδο 
1 πρέζα ζάχαρη 
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
3 ντομάτες
Αλάτι 
Πιπέρι


Διαδικασία
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια αρχικά και στη συνέχεια κόβουμε κάθε φέτα στα δύο. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια, ενώ το σκόρδο σε πολύ μικρά φετάκια και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της ρίγανης σε ένα ταψάκι. 
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε συνολικά περίπου 1.5 ώρα, στο Αενδιάμεσο αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί γιατί τα λαχανικά βγάζουν πολλά υγρά. Επίσης στη διάρκεια του ψησίματος ανακατευτούμε τα λαχανικά μας 2-3 φορές με μια κουτάλα για να μην ξεροψηθούν αυτά που βρίσκονται πάνω.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα ρίγανης. 

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...