Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Κρεμμυδοκεφτέδες

Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Καταληκτική συνταγή για χορτοφάγους αλλά και ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ούζο!


Συστατικά

500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. τυρί φέτα
2 ντομάτες
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
1 κ.γ. αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα ρίγανη
Λάδι για τηγάνισμα


Βήματα

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι περίπου τριάντα λεπτά μέχρι να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία των υπολοίπων συστατικών. Κόβουμε τη φέτα και τις ντομάτες σε πολύ μικρούς κύβους. Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι. Στη συνέχεια, στύβουμε τα κρεμμύδια με τα χέρια μας για να αφαιρέσουμε τα υγρά τους. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Εάν το μείγμα σας είναι πολύ ξηρό προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ νερούλο, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το φυτικό λάδι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Όταν το λάδι θερμανθεί αρκετά, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα στο καυτό λάδι.
Τηγανίστε και τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Πριν σερβίρετε τις κροκέτες τοποθετήστε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...