Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Mousse φράουλας, υπογλυκαιμία στη νηστεία


Καλησπέρα! Eίμαι ενθουσιασμένη για τη συνταγή που θα σας δώσω σήμερα αφενός γιατί χρειάζεται μόνο 3 υλικά αφετέρου γιατί είναι πολύ νόστιμη, γρήγορη και πολύ εντυπωσιακή! Ιδανική για τις εξής περιπτώσεις:

  1. Περιμένουμε φίλους στο σπίτι και είναι περίοδος νηστείας
  2. Νηστεύετε και θέλετε απεγνωσμένα γλυκό
  3. Είστε χορτοφάγος
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


Υλικά

8 μερίδες
500 γρ. φράουλες ώριμες
200 γρ. φυτική κρέμα για σαντιγί
200 γρ. ζάχαρη
λίγο νεράκι


Βήματα



  1. Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νεράκι ίσα που να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Όταν λιώσει προσθέτουμε τις φράουλες
  5. Αφαιρούμε περιοδικά τον αφρό
  6. Το σιρόπι φράουλας θα είναι έτοιμο όταν έχει σχηματιστεί ένα παχύρρευστο σιρόπι χωρίς όμως να λιώσουν τελείως όλες οι φράουλες. 
  7. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  8. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  9. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα φράουλας στη σαντιγί και χτυπάμε ώστε να ομοιογενοποιηθούν.
  10. Σε ποτήρια ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα φράουλας και τη σαντιγί.
  11. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο και σερβίρουμε με μια φραουλίτσα!
Περιμένω τα σχόλιά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...