Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Τζατζίκι, το γνωστό γιαουρτο-σκόρδιο

Αυτή τη φορά θα φτιάξουμε τζατζίκι! Το τζατζίκι είναι στανταράκι στην ελληνική κουζίνα! Ένα must-have ορεκτικό όταν επισκέπτεστε μια ελληνική ταβέρνα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε στο γύρο σας. Γενικά πάει πάντα και σχεδόν παντού εκτός βέβαια και αν έχετε προγραμματίσει ένα ρομαντικό βράδυ!  



Συστατικά

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μέτριο αγγουράκι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
Μια πρέζα αλάτι

Βήματα

Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το αγγουράκι στον τρίφτη. Το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε ξανά. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή δύο σκελίδες σκόρδου αντί για σκόνη σκόρδου, απλά τρίψτε το στον ειδικό τρίφτη πριν το χρησιμοποιήσετε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...