Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πένες με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές

Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε! Φθινοπώριασε για τα καλά, ο καιρός είναι πλέον πιο μουντός και κάνει λίγο κρύο! Αλλά αυτό δεν μας πτοεί και μια και άρχισαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις ας μαγειρέψουμε κάτι στα γρήγορα για να βγούμε μια βόλτα στα μαγαζιά για να χαζέψουμε καμιά βιτρίνα!
Λοιπόν σήμερα μαγειρεύουμε πένες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Φυσικά οι πιπεριές είναι Φλωρίνης! Τη συνταγή αυτή την κάνω πολύ συχνά γιατί βρίσκω πολύ βαρετή την κλασική μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας. Μάλιστα όταν ετοιμάζω και τις δύο σάλτσες, αυτή με την πιπεριά εξαφανίζεται πρώτη και με διαφορά. Δοκιμάστε το, θα σας εκπλήξει! Οι πιπεριές Φλωρίνης δίνουν στη σάλτσα μια πιο γλυκιά γεύση και αν μάλιστα οι πιπεριές έχουν ψηθεί σε μπάρμπεκιου αντί για φούρνο απελευθερώνεται ένα πιο πικάντικο άρωμα!

Πένες με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Υλικά
4 άτομα
1 συσκευασία με πένες (500 γραμ.)
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
8 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κιλό Κόκκινες Πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή σε βάζο)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη για γαρνίρισμα
2 κ.σ. ντοματοπελτέ ή 2 ντομάτες χωρίς τη φλούδα τους και πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
Τριμμένο τυρί (όπως κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, φέτα τυρί)

Βήματα

Αν πάρουμε κόκκινες πιπεριές από βάζο τις βάζουμε σε ένα μπολ με άφθονο νερό να φύγει η οξύτητα τους για περίπου μισή ώρα. Αν πάρουμε φρέσκες τις βάζουμε σκέτες στο φούρνο σε ένα ταψάκι και τις  ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά με μισή ώρα στους 180 βαθμούς, όταν δηλαδή αρχίσουν να μαυρίζουν είναι έτοιμες. Τότε τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και κλείνουμε καλά τη σακούλα για να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα ακριβώς όπως κάνουμε στις πιπεριές Φλωρίνης για να τις αποθηκεύσουμε σε βάζο. Αφού τις ξεφλουδίσουμε και αφαιρέσουμε τα κοτσάνια και τα σποράκια, τις βάζουμε λίγες λίγες στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσουμε.
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1 κούπα από το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε τρίψει. Μετά προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και νοστιμεύουμε με αλάτι, πιπέρι και τις πάπρικες. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε που και που. Μετά από μερικά λεπτά που έχει δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε τις πένες με μερικές κουταλιές από τη σάλτσα μας, με το τυρί μας και λίγη φρέσκια ρίγανη. Στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε και μερικές μαύρες ελιές κομμένες.

10 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο χρώμα πρώτα από όλα! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
    Και το σαντουϊτσάκι από κάτω δεν πάει πίσω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο το χρώμα της σάλτσας!!!
    Οι πιπεριές Φλωρίνης μ' αρέσουν πάρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιότατο πιάτο και σαν χρώμα και σαν γεύση!!!
    Καλό μήνα! -:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία εναλλακτική της κλασσικής κόκκινης σάλτσας με ντομάτα! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω πιπεριές φλωρίνης αλλά και μακαρονάκια!!!
    Νοστιμότατο φαίνεται.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...