Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Γλυκό σαν (ψητό) μήλο στο στόμα…

Καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε!
Μιας και μπήκαμε στην Σαρακοστή αυτό το μήνα θα έχουμε νηστίσιμες συνταγές που θα μας αποτοξινώσουν και θα μας προετοιμάσουν για την κραιπάλη του Πάσχα!
Πρώτη συνταγή λοιπόν που θα ετοιμάσουμε είναι ψητά μήλα, ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο, με ελάχιστα υλικά και πολύ λίγες θερμίδες.



Ψητά Μήλα
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
4 μεγάλα σκληρά μήλα χωρίς χτυπήματα
2 κούπα νερό
2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
χυμό μισό λεμονιού
2-3 γαρύφαλλα
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα καρύδια τριμμένα
Λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα ή παγωτό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρδιά του μήλου. Σε περίπτωση που δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια τρύπα γύρω από το κοτσάνι του μήλου και σιγά σιγά φτάνουμε προς το κέντρο του μήλου αφαιρώντας τη σάρκα του ώστε να κάνουμε μια τρύπα που θα διαπερνά κάθετα το μήλο.

Πλένουμε τα μήλα και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κανέλα, το ένα τέταρτο της ζάχαρης και τα καρύδια και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις τρύπες από τα μήλα μας. Πασαλείφουμε τα μήλα με μερικές κουταλιές ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κονιάκ και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι περίπου το μισό νερό να εξατμιστεί.

Με αυτό το σιρόπι περιχύνουμε τα μήλα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. 
Σερβίρουμε τα ψητά μήλα με το σιρόπι τους ή με παγωτό ή σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...