Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κέικ με ταχίνι, υγεία και γεύση

Καλημέρα, σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε ταχίνι, ο πολτός που γίνεται από σουσάμι, για να ψήσουμε ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι. Το ταχίνι καταναλώνεται ευρέως σε περιόδους νηστείας αλλά ακόμη και εκτός περιόδους νηστείας, το ταχίνι είναι τόσο θρεπτική τροφή που μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε από τη χρήση του. Από που να αρχίσω... Έχει αντιοξειδωτική δράση, αποτελεί πρωτεΐνη υψηλής αξίας, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και έχει και σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ιδανικό για διαβητικούς ! Αν και παρόλο αυτά δεν σας αρέσει ιδιαίτερα η έντονη του γεύση, αυτό το κέικ με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.  Για ακόμη πιο λαχταριστή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ σταφίδες, μερικές κουταλιές κακάο ή σταγόνες κουβερτούρας.


ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
1 κούπα ταχίνι
1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό 
1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη
1/2 κούπα μέλι
4 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών 

Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς (στον αέρα). 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί (ταχίνι, χυμό,νερό, μέλι) μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, τη μαργαρίνη, το αλεύρι,τη σόδα, την κανέλα και το ξύσμα).
Προσθέτουμε στο πρώτο μπολ με τα υγρά σιγά σιγά το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ ανακατεύοντας συνεχώς με τη βοήθεια του μίξερ.
Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά και βγάζουμε αφού κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
Μπορούμε πριν το σερβίρουμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου !! Λες να την δοκιμάσω με το καλαμποκάλευρο...χμμμμ!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...