Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ρυζόγαλο light edition με καστανό ρύζι και στέβια

Καλησπέρα! Σήμερα φτιάχνουμε ένα πολύ πολύ υγιεινό ρυζόγαλο με καστανό ρύζι και στέβια ή μέλι για όσους προσέχουν την υγεία τους και τη διατροφή τους. 

Ρυζόγαλο
Xρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Συνολικός Χρόνος:60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
4 μερίδες 
1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών
3 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. καστανό ρύζι
4 κ.σ. µέλι ή 1/2 φλιτζ. στέβια
Λίγη κανέλα
1 βανίλια

Διαδικασία
Πλένουμε το ρύζι το στραγγίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει και αφού βράσει προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νεράκι του. 
Έχετε υπόψιν πως το καστανό ρύζι θέλει περισσότερη ώρα να βράσει από το άσπρο ρύζι.
Αφού το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το μέλι ή τη στέβια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην μας κολλήσει ο πάτος. Αφού πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε 4 μπολάκια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να στεθεροποιηθεί και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή σας όρεξη! 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...